‘El Misàntrop’ de Molière mostra la hipocresia humana

La peça, dirigida per Oriol Broggi, és una obra intemporal i un clar reflex de la societat en que vivim

Alcestes, interpretat amb encert per Ramon Villa, és un personatge romàntic, honest, una mica amargat, incorruptible i amant confés de la bella Celimena. L’obra de Molière, que va sacsejar la societat parisina al segle XVII, gira entorn del personatge d’Alcestes, un home idealista que no fa més que buscar-se enemics per culpa de la seva facilitat per desemmascarar les falsedats de la gent i parlar amb honestedat.

L’obra ens explica l’amor que sent Alcestes per Celimena -una dona que personifica tot allò que ell critica i no suporta- el lliga a tot allò que ell més odia: la frivolitat, els compliments, la banalitat...El personatge creat per Molière ha esdevingut del tot intemporal. El, per a molt pocs, do de la sinceritat, és i serà sempre una font inesgotable de problemes. Oriol Broggi ha sabut fer una atractiva versió d’un dels clàssics del teatre, traduïda amb precisió per Josep Maria Vidal. L’espectacle té una bona posada en escena, carregada d’humor, emoció, sàtira i un toc d’emoció que la fa més atractiva encara. Les destacables interpretacions de Ramon Vila (Alcestes) i Rosa Gàmiz (Celimena) van brillar amb força durant tota la nit. Quim Lecina, Màrcia Cisteró, Pere Ventura, Rafa Cruz i el propi Oriol Brogi són els encarregats de secundar a la parella protagonista.

Aquesta és la tercera versió que es fa del clàssic de Molière. Lluís Homar va protagonitzar la primera adaptació de l’obra en català al Teatre Lliure i al principi dels 90, Josep Maria Flotats va fer el mateix de la mà de la seva companyia. Broggi però, no es queda enrere i ofereix una gran versió.