Majó reclama un ús ètic i democràtic de la tecnologia

L’exalcalde i enginyer mataroní va ser l’encarregat d’obrir el curs de l’EUPMt

Que la tecnologia sigui un mitjà, i no una finalitat, per aconseguir el benestar. Això és el que va demanar Joan Majó en la classe magistral que va pronunciar el passat divendres en motiu de l’obertura del curs de l’Escola Universitària Politècnica de Mataró, l’EUPMt. L’acte, en el que es van lliurar les titulacions a la promoció del 2004-05, va servir de relleu de promocions i per donar per obert el curs 2005-06.

En la seva dissertació, Joan Majó va parlar de la importància de l’evolució tecnològica lligada a l’evolució de la societat, i de com aquesta ha servit per millorar el benestar de la humanitat, des del descobriment de l’agricultura, la màquina de vapor, fins a internet, la darrera revolució tecnològica.

Majó va denunciar que la tecnologia, actualment, es troba al servei de la competitivitat empresarial. L’enginyer va demanar a la societat que apostés per la tecnologia, però fent-ne un bon ús. Tant a nivell personal “on han de primar els valors ètics” - va explicar Majó- com a nivell col·lectiu “on ens hem de regir pels valors democràtics”.

L'oportunitat de les noves tecnologies
Va ser l’actual alcalde, Joan Antoni Baron, qui va cloure l’acte afirmant que la ciutat ha d’apostar de nou per les noves tecnologies, com en el seu moment va apostar en l’època del vapor: “Volem que la ciutat torni a tenir un alt component tecnològic”, “la ciutat vol jugar les noves oportunitats tecnològiques.”

L’acte va comptar amb la presència de l’esmentat Majó, exalcalde mataroní, exministre, enginyer i actual director general de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió. També era present el Rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, Josep Ferrer Llop, l’actual alcalde, Joan Antoni Baron, i la primera tinent d’alcaldessa, Pilar González-Agàpito. Entre el públic, destacava la figura d’un altre exalcalde, diputat al congrés i un dels impulsors de l’EUPMt, Manuel Mas.