CiU culpa de l’augment de barracons la paralització del pla d’obres del seu govern

Els convergents qualifiquen de ‘pesimista’ l’acual situació escolar a la comarca amb més de 59 barracons

L’inici escolar ha començat amb la necessitat de molts centres d’utilitzar barracons. Mataró i la comarca no se’n salven, i el curs 2005-06 ha iniciat les seves classes amb 59 barracons i 27 centres obligats a utilitzar-los. Des de Convergència i Unió es queixen d’aquesta situació i en veu del seu diputat Ramon Camp han volgut manifestar la seva decepció: “La manca de planificació ha desbordat les previsions més pessimistes”.

Per aclarir la duració d’aquesta situació, Camp ha anunciat que presentarà preguntes a la Consellera d’Educació Marta Cid per conèixer el calendari previst per la desaparició dels barracons. El diputat lamenta que tot i que es succeeixin les declaracions sobre noves construccions, aquestes acumulen més d’un any de retard “perquè el govern de la Generalitat va paralitzar el pla d’obres que hi havia previst des de feia uns anys, que prioritzava les actuacions d’acord amb les necessitats educatives”.

El Maresme no és l’única comarca amb un nombre considerable de barracons, sinó que en tota Catalunya s’ha passat de necessitar 503 mòduls el curs passat a utilitzar-se’n 647 enguany, el que comporta que 22.000 alumnes catalans tinguin les aules en barracons.