Comença el nou curs per a 21.525 alumnes de la ciutat

Dilluns comencen les classes a primària i la setmana vinent a secundària

  • Divendres, 09 Setembre 2005 02:00
Durant el mes de setembre les aules de la ciutat recobren la seva funció, després del letargi estival. Un total de 21.525 estudiants inicien les classes als diferents centres educatius de la ciutat durant aquest mes. Educació Infantil inicia el curs amb 1.425 alumnes, Primària amb 10.700 alumnes, i Secundària amb 9.400 alumnes.

Ahir dijous, les escoles bressol municipals van iniciar les classes, amb 602 alumnes, com també ho han fet durant aquests dies les llars d’infants privades, amb 823 alumnes. Tots ells amb edats compresses entre els 0 i els 3 anys. El pol·lèmic augment de ratio de les aules de les escoles bressol s’ha ajornat fins al proper curs 2006-07.

El retorn dels barracons
De 3 a 12, que comprèn el segon cilce d’Educació Infantil i Educació Primària, s’han matriculat 5.300 alumnes en centres públics i 5.400 en centres concertats. La novetat d’enguany és el retorn dels barracons —mòduls prefabricats— que enguany acolliran tres aules (dos de P3 i una de P4-P5) en el provisional CEIP Mataró, una mesura necessària mentre es construeix el nou edifici. Aquest curs també s’han creat cinc noves aules d’acollida, de suport als nouviguts, tres en el sector públic i dos en el privat.

Pel que fa a Secundària seran 9.400 els alumnes, distribuïts en centres públics i privats, els que començaran el curs el proper dilluns, 19 de setembre. Finalment s’han reduït les dues línies de secundària, tal i com el departament d’Educació va anunciar abans de l’estiu. Arran de les protestes del consistori, el departament ha adquirit el compromís formal de reinstaurar les línies que siguin necessàries si augmenta la demanda.

El regidor d’Educació, Josep Comas, ha explicat que tot i que algunes estadístiques no ho expressin clarament, a Mataró hi ha al voltant d’un 30% de les aules, entre sector públic i privat, que superen la ratio permesa de la Generalitat. el regidor ha matitzat que aquesta “massificació” queda compensada per les altres aules que estan per sota de la ratio. Segons els càlculs de l’Institut Municipal d’Educació, en aquest terreny, la xifra de l’any passat es situava entr el 35 i el 40 per cent.