L’Ajuntament es compromet en crear 300 places noves d’escola bressol

Les tres noves guarderies que han de proporcionar aquestes noves places han d’estar acabades abans del curs 2008-2009

En l’últim ple municipal celebrat la passada setmana, es va aprovar per una unanimitat el compromís de crear aproximadament un total de300 noves places d’escola bressol abans del curs 2008-2009. Aquest compromís ve de l’acord signat entre el Departament d’Educació de la Generalitat, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis, que el passat més de febre van acordar finançar la creació de 30.000 noves places públiques d’escola bressol a tot el territori català.

Totes aquestes noves places seran finançades amb 5.000 euros de la Generalitat cada una d’elles per la seva posta en marxa. A més a partir del curs 2005-2006 cada plaça rebrà una incrementació 1.800 euros per les despeses del seu funcionament. L’objectiu d’aquest acord és crear una única xarxa pública d’escoles bressol, gestionada pel Departament d’Educació de la Generalitat.

L’Ajuntament vol crear tres noves escoles bressol municipals
Segons l’estudi realitzat per la Generalitat de Catalunya, a la ciutat de Mataró de les 30.000 noves places li pertoquen un total de 240. En aquest sentit en el Ple municipal es va acordar d’agafar el compromís de la creació com a mínim d’aquestes 240 places abans del curs 2008-2009. Per portar a terme això es va aprovar concretar la creació de tres noves escoles bressol municipals, una a la zona de l’Excorxador, a la Via Europa i l’altra al nord de Cerdanyola. Aquests tres nous tres centres donarien lloc a 300 noves places mes de les atorgades per la Generalitat, per intentar donar abast a la gran demanda que hi ha cada curs. A més també es va parlar de substituir la guarderia de Cerdanyola sud (C/Ramon Berenguer III) per una de nova.