Un concert infantil ple de cançons a favor de la pau i l’esperança

‘L’assamblea dels infants’ és el títol de la cantanta que presenta Cantània aquest 2005

‘Un cor de 500 nens cantant a favor de la pau és la bonica iniciativa que es va poder presenciar el passat diumenge al Teatre Monumental. Era L’assamblea dels infants, el títol que ha rebut la cantata del projecte Cantània 2004/2005. En dues sessions, una al matí i una altra a la tarda, les corals de diverses escoles de la ciutat van oferir una cantata on cada un dels nens, tots vestits de blanc, representaven els infants morts en conflictes a tot el món des del principi de la humanitat. Des d’aquest cor, els nens van transmetre amb les seves cançons un missatge de pau, de rebuig a la guerra i sobretot d’esperança. Un missatge que feien seu, però que també volien posar en boca de les víctimes a les quals donaven vida.

Cantània és un projecte que any rere any enjega l’Auditori de Barcelona creant un espectacle especialment dissenyat per a alumnes d’educació primària. L’assamblea dels infants ja s’ha pogut veure al mateix auditori, interpretada per uns 10.3000 nens. També s’ha interpretat a Granollers i aviat es fara a les regions italianes d’Alessandria i Torino.

La música d’aquest any, que va acompanyar els nens de la mà de músics professionals, ha estat escrita per Joan Albert Amargós. Toni Rumbau ha estat l’encarregat de posar-hi text i Josep Prats de dirigir-la. A més, l’espectacle també va comptar amb la colaboració d’alumnes de l’Aula de Teatre del Patronat Municipal de Cultura. Les escoles que han participat a la Cantània d’enguany han estat el CEIP Angeleta Ferrer, el Camí del Mig, Josep Montserrat, Tomas Viñas i Germanes Bertomeu al matí; i el CEIP Anxeneta, el Cor de Maria, el Camí del Cros, el Cirera i el Josep Manuel Peramàs a la tarda.