La demanda de places de les escoles bressols públiques continua en augment

Aquest any hi haurà provisionalment una llista d’espera de 457 sol.licituds

L’Institut Municipal d’Educació (IME) va publicar la setmana passada la llista definitiva d’alumnes admesos a les sis escoles bressols municipals. Enguany s’han presentat 766 sol.licituds durant el dies 2 i 13 de maig que va ser el període d’inscripció, això suposa un augment del 9,11% de sol.licituds respecte el curs passat, ja que l’any passat només en van rebre 702.

Pel proper curs 2005-2006 la oferta és de 605 places entre les sis guarderies públiques de la ciutat: EB Cerdanyola, EB La Riereta, EB La Llàntia, EB Les Figueretes, EB Rocafonda i EB El Tabalet. D’aquestes 605 places 296 estan cobertes per infants que ja són alumnes dels centres al curs vigent, o sigui que en total podran accedir 309 infants nous. Això provoca que provisionalment hi hagi una llista d’espera de 457 sol.licituds. El president de l’IME, el Sr. Josep Comas, va manifestar que aquesta llista d’espera s’acostuma a reduir a mesura que el curs avança, donat que es produeixen baixes que permeten noves incorporacions.

Les Escoles Bressols donen una oferta flexible en funció dels horaris
Atès que la demanda supera l’oferta l’IME ha adjudicat les places seguint els criteris establerts pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat. El període de matriculació és del 6 al 10 de juny i la matricula s’haurà de formalitzar a les oficines de l’IME (Baixada de les Figueretes, 1). A l’hora de la matricula els pares hauran de determinar l’assignació dels horaris en funció de la seva disponibilitat. Els nens podran ser matriculats en tots els centres a jornada completa o mitja jornada (matí o tarda). D’altra banda l’Escola Bressol El Tabalet també ofereix en exclusiva la possibilitat de matricular els nens d’entre 1 i 2 anys en horari intensiu de matí o tarda.