L'Ateneu acull dissabte el sisè Concurs Nacional de Robots “Ciutat de Mataró”

Enguany s'estrena la categoria de lluitadors de mini-sumo

Aquest dissabte se celebra a l'Ateneu de la Caixa Laietana el sisè Concurs Nacional de Robots "Ciutat de Mataró" organitzat per l'Escola Universitària Politècnica de Mataró (EUPMt). Una cita que s'ha convertit en ineludible per molts estudiants de Catalunya i fins i tot de la resta de l'Estat. Un interessant acte, que utilitza la competició per comprovar la capacitat d'enginy i superació dels estudiants de robòtica, serà obert a tothom de manera gratuïta.

Pel que fa a la competició aquest any hi ha novetats, ja que es deixa de realitzar la competició de robots velocistes, i s’incorpora la de robots lluitadors de mini-sumo. Serà la primera vegada que a Mataró es disputi una competició d’aquesta modalitat després que, segons apunten els organitzadors, s’hagi fet “molt popular entre els seguidors de la robòtica per la seva major espectacularitat”.

Competició de matí i tarda
La competició començarà a l’Ateneu del Carrer Bonaire a les 11 del matí, amb la disputa de les eliminatòries, mentre que a la tarda (de 17 a 19h) estan previstes les finals en les tres categories d’aquesta sisena edició.

Hi hauran tres competicions. Robots rastrejadors, que han de seguir una pista fins a la meta; Robots lluitadors, que com si fossin lluitadors de sumo han de fer fora de la pista al seu contrincant, i Robots Lluitadors de Mini-Sumo, iguals que els lluitadors però amb unes dimensions limitades de 10x10 cm i un pes màxim de 500 grams.