Detallen els protocols d'obertura de les Escoles pel curs 2020-21

Preveuen fer proves PCR als contactes dels positius i tancar escoles a partir de dos casos separats

  • Redaccio - ACN
  • Divendres, 14 Agost 2020 12:31

Ciutat 2017/2018, escola angeleta ferrer

El Departament d'Educació va presentar aquest dijous el protocol d'actuació davant de casos de coronavirus als centres educatius per al curs 2020/21, que comença el proper mes de setembre. Aquest protocol contempla fer proves PCR als sospitosos de tenir covid-19 i als seus contactes si aquesta prova surt positiva, l'ús de la mascareta excepte durant la classe amb el grup estable i el tancament de centres a partir de dos casos separats.

Per aplicar el protocol correctament, es formarà els equips directius i s'assignarà un centre d'atenció primària (CAP) i un sanitari de referència a cada escola o institut.

Detalls d'aquest protocol d'Educació (Gencat.cat)

- Els directors seran les persones responsables de coordinar i gestionar dins del centre educatiu.
- Assignació d'un CAP de referència per centre educatiu i un professional sanitari de referència que mantindrà el contacte amb el centre i l'assesorarà sobre els possibles dubtes que es plantegin.
- Formació específica abans de l'inici del curs escolar.

Com actuar davant d'un cas sospitós?
- En cas que un alumne o membre del personal presenti símptomes compatibles amb la Covid-19 caldrà portar-lo a un espai separat ventilat, col·locar-li la mascareta i en cas de símptomes de gravetat, trucar al 061. També caldrà avisar la família i el Centre d’Atenció Primària (CAP).
- El CAP, a través del pediatra o metge haurà de valorar els símptomes i decidir la realització del test PCR, indicarà l’aïllament de la persona atesa i qui hi conviu fins conèixer el resultat del test, i recollirà els contactes estrets de l’entorn familiar.
- El Servei de Vigilància Epidemiològica (SVE) territorial avisarà la direcció del centre educatiu del possible cas, recollirà els contactes estrets de l’entorn escolar, farà seguiment del resultat del PCR i en cas de confirmació positiva, n’indicarà les mesures necessàries d’aïllament i quarantena.
- A l’espera del resultat de les proves, no està indicat el confinament dels contactes del grup estable de convivència.

Famílies
Per poder accedir als centres, les famílies han de verificar que els infants no presenten símptomes compatibles amb la Covid-19 ni una temperatura superior al 37,5ºC.

Quan no es podrà anar a escola?
    En cas d’estar aïllat per donar positiu en Covid-19.
    Estar a l’espera de resultat de PCR
    Conviure amb una persona diagnosticada.
    Estar en quarantena domiciliària.

Els alumnes que tinguin una malaltia crònica d’elevada complexitat, d'acord entre la família i l’equip pediàtric, es valorarà les implicacions de reprendre l’activitat presencial als centres.

Bargalló Escoles Segures

“En l’actual situació de pandèmia és evident que hi ha incidències en el dia a dia, però hem d’estar preparats per afrontar-les amb la màxima seguretat amb l’aplicació dels circuits i la resolució dels casos. Tenim experiències que ens ajuden, com han estat els casals d’estiu. Tenim les eines per treballar-hi i donar una absoluta seguretat que tots els casos seran tractats degudament”, diu el Conseller Bargalló.