Les escoles de primària només obriran per als alumnes de sisè

Les direccions d'escoles del Maresme i el Vallès Oriental limiten la reobertura dels centres perquè no tenen "ni els mitjans, ni la formació, ni el temps per fer l'organització necessària"

  • Redacció / ACN
  • Divendres, 29 Maig 2020 18:18

Escola Mar Mediterrània

Els representants de la Junta Territorial de direccions de Primària del Maresme i el Vallès Oriental han enviat una carta als serveis territorials per informar-los que només reobriran en fase 2 per als alumnes de sisè. A la missiva, critiquen que se'ls demani "fer de guarderia" de nens de 3 a 6 anys i asseguren que no poden garantir ni la seva seguretat ni la del personal. Pel que fa als alumnes de primer a cinquè, expliquen que mantindran l'atenció telemàtica.

Aquests posicionaments se sumen als que ja han anat apareixent en altres territoris del país, com l'Alt Empordà, l'Hospitalet de Llobregat i el Baix Penedès en contra del pla de reobertura plantejat pel Departament d'Educació.

En el cas del Maresme-Vallès Oriental, els directors asseguren que no tenen "ni els mitjans, ni la formació, ni el temps per fer l'organització necessària" per poder atendre els nens de 3 a 6 anys abans que finalitzi el curs escolar. Afegeixen que el pla fomenta un tracte "deshumanitzat i de maltractament institucional als infants" perquè ignora els seus drets i necessitats afectives. Apunten també que les mesures de distanciament i les instruccions fixades van en contra dels seus projectes educatius "i poden provocar una gran ansietat en els infants i en els docents".

Per als alumnes de primer a cinquè de primària, expliquen que mantindran el suport emocional i les tutories individualitzades o en petit grup de manera telemàtica perquè consideren que no és necessari fer-ho presencialment per minimitzar el risc de possibles contagis. En aquest sentit, asseguren que cada centre s'organitzarà segons la seva realitat.

Només veuen viable obrir pels que tanquen etapa

En canvi, sí veuen "viable" la reobertura dels centres per als alumnes de sisè, els que podran anar al centre per fer el tancament del curs i l'acomiadament de l'etapa de primària. "Se'ls convidarà a venir algun matí una estona en grups màxims de 13 alumnes i no hi haurà temps d'esbarjo", concreten.