L'edifici de l'Institut Cinc Sénies s'aixecarà seguint les aportacions de la comunitat educativa

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, va visitar divendres el centre de secundària, que ara es troba en ple procés participatiu

  • Redacció // Foto: Cedida
  • Dilluns, 24 Febrer 2020 09:06

Bargalló

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, va visitar divendres al matí l’Institut Cinc Sénies, que es va estrenar el curs 2017-2018 i que fa poc ha iniciat el procés participatiu per decidir com serà el seu nou i definitiu edifici. Bargalló, que també va fer una parada a l’Escola Germanes Bertomeu, va qualificar Mataró com a exemple de “planificació educativa” i va destacar que, el curs vinent, la ciutat no perdrà cap grup de P3, tot i la baixada de la natalitat.

L’Institut Cinc Sénies, que es va posar en funcionament ara fa dos cursos, té actualment una matrícula de 278 alumnes d’ESO. Durant la visita al centre, el conseller Bargalló va afirmar que l’institut ja es troba en la fase inicial del procés de construcció de l’edifici definitiu. “Es tracta d'una etapa molt important: recollir aportacions i idees de l’Ajuntament i de la comunitat educativa per decidir com volen que sigui l’institut i quines infraestructures ha de tenir”, va ressaltar el conseller.

Entre les idees que el Departament està recollint, va afegir Bargalló, hi ha la de com ha de ser el procés constructiu. “Un cop s’acabi la recollida d'aportacions, sabrem per quin model constructiu ens decantem i, per tant, coneixerem el calendari”, va explicar.