“Posa’t al dia” inicia dilluns la segona tanda de taller gratuïts

17 temàtiques per combatre la fractura digital, una d’elles sobre CATix

Dilluns comença la segona edició de "Posa't al dia", un programa de tallers gratuïts repartits en 17 temàtiques amb el propòsit de difondre les noves tecnologies entre la ciutadania. La gran novetat d'aquests tallers, que tindran lloc entre el 28 de febrer i el 30 de juny, és la incorporació d'aquest any de l'ensenyament del programari lliure català InfoCATix mitjançant un ampli curs específic.

Aquest any els cursos, destinats tant a principiants com a persones que vulguin aprofundir o actualitzar-se respecte alguns temes o tecnologies, estan pensats per formar 856 persones, una xifra que l'any passat només va quedar en 720 —quan se n’havien ofertat 3.000 places—, però precisament van ser alumnes d'entre 40 i 60 anys, els més desvinculats d'aquests temes.

Els disset tallers gratuïts seran impartits per professors de la Tecnoescola de Mataró durant tres hores diàries de dilluns a dissabte, mentre que el curs d'InfoCatix de programari lliure serà de 24 hores en sessions de matins o tardes dos dies per setmana.

Combatre la fractura digital
Una vegada més es dóna preferència als cursos per principiants, els de més èxit en la primera edició, amb el propòsit de rebaixar la fractura social entre els connectats i els desconnectats i per a ells s'han programat cursos titulats "Perdre la por a l'ordinador", ""Què és internet?", "El correu electrònic" o "Buscar informació", entre d'altres.

Aquests cursos s'acompanyen amb altres més específics, per exemple, alguns d'edició digital de vídeo i fotografia, l'ús de les noves agendes electròniques, l'animació de pàgines web, el tràmit virtual a les administracions, la tecnologia sense fils, la creació d'una weblog o les compres a internet.



Notícia relacionada:
S’ofereixen 3.000 places en cursos gratuïts de noves tecnologies