Setze estudiants angleses d’intercanvi amb l’IES Miquel Biada

Les de Chesterfield retornen la visita dels mataronins del novembre

Després de la visita d’un grup d’estudiants de l’IES Miquel Biada el passat novembre, ara han arribat 16 alumnes del Brookfield Comunity School de la localitat de Chesterfield. Aquest grup, format únicament per noies, va arribar dissabte al vespre i seran una setmana a la ciutat.

Durant l’estada les estudiants visitaran diversos punts de la geografia catalana d’interès cultural, com Figueres, amb visita al Museu Dalí inclosa, Barcelona —Ciutat Vella i la modernista— i també Montserrat, amb l’assistència al Virolai de l’escolania del temple.

Recepció a l’ajuntament
Aquest matí, han estat rebudes per l’alcalde de la ciutat, a la sala de sessions de l’Ajuntament. Aquest, parlant en castellà per fer-se entendre a les estudiants, ha argumentat la importància de l’intercanvi: la coneixença entre ciutadants d’europa. Una coneixença que ha destacat d’imprescindible per descobrir semblances i diferencies entre les diferents nacionalitats europees, i com una eina per evitar enfrontaments i conflictes entre països veïns.

Aquest intercanvi és el primer cop que es realitza entre aquest dos centres. L’IES Biada havia participat amb d’altres intercanvis amb un altre centre de formació professional del mateix Chesterfield. Per la seva banda, l’institut anglès realitza també intercanvis amb francesos i alemanys. Els alumnes mataronins participants són tots de primer de Batxillerat, mentre les alumnes de Chesterfield són dels cursos equivalents a quart d’ESO, primer i segon de Batxillerat catalans.