La Generalitat invertirà 42,8 milions d’euros en infraestructures educatives al Maresme

La consellera d’educació Marta Cid visita diverses localitats de la comarca

En una visita a diferents centres del Maresme, la consellera d’educació Marta Cid ha anunciat que el govern català invertirà, durant l’any 2005, 42,8 milions d’euros en infraestructures educatives a la comarca. Segons Cid, es realitzaran un total de 15 grans obres, que suposaran una inversió de 38,75 milions d’euros. També s’efectuaran quatre ampliacions d’escoles amb un cost de 2,54 milions i 31 petites actuacions a les que es destinaran 1,5 milions d’euros.

Amb aquestes actuacions, la Generalitat pretén pal·liar les mancances educatives de la comarca que, tal com ha explicat la consellera, comptava amb una antiga planificació escolar que no es corresponia amb la realitat: ‘la població creix, tant amb gent del propi país com amb immigrants, i moltes segones residències es converteixen en primeres i, per tant, hem passat d'una època de tancament de col·legis a haver d'adequar els serveis educatius a aquesta situació’.

De passeig per la comarca
Marta Cid ha iniciat la visita a Calella amb la inauguració del CEIP La Minerva, una escola de 450 places que ha suposat un cost de 3,3 milions d’euros. La consellera ha estat acompanyada per l’alcalde de la localitat, Josep Basart, i pel director de Serveis Territorials d’Educació de Barcelona i Comarques, Jordi Roca.

Seguidament, s'ha reunit amb els directors dels centres educatius de Calella, Sant Pol de Mar, Sant Andreu de Llavaneres i Sant Vicenç de Montalt. En acabat, s’ha desplaçat fins El Masnou, on ha visitat la guarderia Sol Solet i s'ha entrevistat amb l'alcalde, Eduard Gisbert.

La visita de Marta Cid a la comarca ha conclòs amb l’acte de inauguració de l’Escola Oficial d’Idiomes del Maresme, a Mataró. Es tracta d’un centre amb 735 places on s’ensenyarà anglès, francès i alemany. La consellera ha manifestat la voluntat del nou govern de regularitzar la complexa situació d’aquest tipus de centres.