Un miler d'escolars al programa de prevenció del 'bullying' de la Policia Local

La iniciativa va començar a petició de la UD Cirera i s'ha consolidat amb la participació d'altres entitats, escoles i instituts

  • Mireia Camacho
  • Dilluns, 30 abril 2018 00:00

Banderes policia local

Prop d'un miler de nois i noies d'entre 10 i 16 anys ja han participat en el programa de la Policia Local de Mataró, el qual té l'objectiu de conscienciar i prevenir l'assetjament escolar o 'bullying' en entorns educatius i xarxes socials. La iniciativa va començar el març del 2016 i ha anat consolidant-se amb la participació d'altres entitats, escoles i instituts.

Les sessions es fan a demanda i estan a càrrec de dos agents de la Policia de Barri, que expliquen en xerrades d'una hora què és l'assetjament infantil, quines formes pot adoptar, quines conseqüències pot tenir i com actuar per evitar-ho. L'objectiu és doble: per una banda, oferir a les possibles víctimes eines que els ajudin a afrontar i solucionar el problema; i, per l'altra, fer que els potencials autors d'aquests fets preguin consciència dels seus actes.

La demanda es concentra en entitats i centres educatius

Al llarg de 2016 el programa va comptar amb 440 participants en les 14 sessions impartides a cinc entitats i escoles; durant el 2017 es van fer tres xerrades per a 130 persones, i al llarg de 2018 s'han fet o estan programades 12 sessions per a 344 escolars de cinc centres educatius.