Un conveni de cooperació entre el Fòrum de les Ciutats amb el Consell de la Formació Professional

Van signar un acord a Mataró per facilitar la transferència de coneixements i experiències en l'àmbit de l'FP

Especial, FP actual 2

Els regidors d'educació d'11 municipis de Catalunya han signat el conveni de cooperació i col·laboració del Fòrum de les Ciutats amb Consell de la Formació Professional de Catalunya. L'acte ha tingut lloc a la Nau Gaudí Mataró i ha comptat amb els regidors de Barcelona, Terrassa, Granollers, l'Hospitalet de Llobregat, Mataró, Lleida, Rubí, El Prat de Llobregat, Girona, Sabadell i Tarragona. El conveni té la voluntat de facilitar la transferència de coneixements i experiències en l'àmbit de l'FP i es tracta de l'actualització del text de l'any 2016. També té l'objectiu de potenciar la cohesió entre els municipis integrants i establir el compromís de treballar coordinadament i facilitant la transferència de coneixements entre els integrants.

Les ciutats que han signat el conveni reuneixen el 50% de l'oferta de cursos de Formació Professional a Catalunya i compten amb un total de 125 centres.

Les actuacions específiques

Els municipis tenen la intenció de treballar per impulsar diverses actuacions com, en primer lloc, la de crear un marc de relació i col·laboració preferent i estable, amb entitats relacionades a l'àmbit municipal i de la formació professional. En segon lloc, volen planificar actuacions dirigides a la implicació de les entitats municipalistes, en igualtat de condicions amb els agents que influeixen en l'FP, perquè es puguin corresponsabilitzar de les decisions preses de manera global. També esperen coordinar-se per mantenir la presència pública com una sola veu i esdevenir els interlocutors davant altres administracions i entitats vinculades amb aquest tema. Per últim, cal destacar la voluntat de planificar actuacions específiques de manera coordinada entre els municipis del conveni i organitzar trobades i jornades amb altres agents de fora del territori.

Un web per a la formació mataronina

www.estudiaramataro.cat és la plataforma web que els ciutadans podran utilitzar a partir d'ara per informar-se de la formació disponible a Mataró: cicles formatius, idiomes, escoles d'adults, estudis universitaris I molt més. A banda d’aquesta eina on s’aglutina tota l’oferta, també s’ha publicat un vídeo promocional de tots els cicles formatius que es poden cursar a Mataró en sis centres educatius.