El Club Esport Jove: activitats esportives diferents per a joves d'entre 12 i 18 anys

L'Ajuntament de Mataró es dota d'un pla de millora de l'esport en edat escolar que comptarà amb iniciatives per promoure l'esport entre els nens i nenes de primària i secundària

  • Laia Mulà
  • Dimarts, 17 abril 2018 10:43

Pla jove d'esports

L'Ajuntament de Mataró s'ha proposat posar en marxa un Pla de millora de l'esport en edat escolar que es proposa portar a terme actuacions per propiciar l'esport entre els alumnes de primària i secundària. Una de les iniciatives més potents, presentades aquesta setmana per la regidora d'Esports Marisa Merchán i el regidor d'Educació Miquel Àngel Vadell, és el Club Esport Jove, una oferta esportiva original i de baix cost, adreçada als joves de 12 a 18 anys. Segons van destacar els regidors, l'esport és una forma de convivència entre joves que pot millorar la situació de molts d'ells i és per això que es proposen promoure'l.

Sis esports disponibles amb el Club Esport Jove

Entre les activitats que ofereix aquest club, hi trobem el rem, l'escalada, l'atletisme, el pàdel, el fitness i la natació. Aquests esports disponibles per als joves tenen una característica en comú: tots ells són no competitius i de tipus lúdic, per tal que puguin passar-ho bé fent esport sense el compromís que comporta participar en un esport de competició.

A més, cal destacar que la major part de les activitats estan programades entre les 15h i les 17h de la tarda i que tenen un cost d'entre 16 i 27 euros al mes. Per participar-hi, cal reservar en línia l'activitat que es vol realitzar al web de l'Ajuntament en el formulari ja disponible. No és necessari que els joves es comprometin a realitzar el mateix esport durant tot el curs, sinó que la plataforma permet provar els que el jove esculli sense cap compromís.

El Pla de millora de l'esport en edat escolar

Per tal de detectar les necessitats en aquesta línia, des de l'Ajuntament es va portar a terme una fase de diagnòstic durant el curs 2016-17 entre alumnes de primària i secundària, respecte de la seva pràctica esportiva. Amb un total de 3.500 enquestes respostes, van poder detectar que el 77% dels alumnes de primària fan activitat física, mentre que a secundària el percentatge descendeix lleument: només un 69% en fa. En relació als Jocs Escolars, organitzats per l'Ajuntament, el 60% dels alumnes mai hi ha participat.

Per aquest fet es proposen augmentar la participació i la difusió d'aquests jocs amb campanyes per animar als alumnes, augmentant-ne la comunicació, impulsant jornades gratuïtes per iniciar als nens i nenes a esports com l'handbol i el bàsquet, entre altres iniciatives.