Una elecció per la diversitat cultural

Un grup de pares s'ha mobilitzat per fomentar la diversitat cultural inscrivint els seus fills a l'escola Germanes Bertomeu

  • Laia Mulà // Foto: arxiu
  • Dijous, 12 abril 2018 00:00

Ciutat 2017/2018, escola germanes bertomeu
Matricular-se en grup a una escola, el centre Germanes Bertomeu. Aquesta és la intenció d'un grup de pares i mares que ha apostat per moure's i garantir una pluralitat cultural a la classe dels seus fills. Davant el fet que l'escola Germanes Bertomeu de Mataró és un centre amb un elevat grau de segregació escolar, i amb una baixa presència d'infants catalanoparlants i castellanoparlants a les seves aules, aquest grup de pares i mares vol garantir que les aules tinguin infants procedents de totes les cultures i llengües possibles.
El Germanes Bertomeu es troba a Rocafonda, un dels barris amb més densitat de població. Es troba, a més, en una zona molt propera a altres centres com és el Rocafonda, l'Àngela Bransuela i el Vista Alegre.  

Estendre la proposta

Per aconseguir el seu propòsit fan una crida als pares i mares amb infants que s'hagin de matricular a P3, per animar-los a sumar-se a aquesta preinscripció grupal. Per fer-ho, només han de contactar amb el centre o a través la pàgina de Facebook de l'AMPA de l'escola.
Cal destacar que, en el cas dels que participin en la inscripció grupal, es matricula als infants de manera individual però acorden posar l'escola Germanes Bertomeu en primera opció. Amb una motivació clara.

Ciutat 2017/2018, escola germanes bertomeuEls precedents: Sants i Granollers
No és la primera vegada que es porta a terme una iniciativa com aquesta: a l'escola Cal Maiol de Sants i l'escola Ponent de Granollers ja fa diversos cursos que es va impulsar la inscripció en grup. Ambdós centres es caracteritzaven per un alt percentatge d'immigració i una segregació escolar molt elevada, característiques que comparteix amb l'escola Germanes Bartomeu.
A més, tots són centres amb un projecte docent molt potent. En el cas de Germanes Bertomeu cal destacar l'ús de pedagogies innovadores, que posen als infants com a protagonistes del seu aprenentatge a través del treball per projectes i Microespais. Cal destacar que l'escola és comunitat d'aprenentatge i que el professorat està molt implicat, oferint una educació de qualitat. Carolina Huelva, una de les mares que ja s'ha afegit a la iniciativa, té clar que el centre mataroní participa d'iniciatives molt engrescadores com "escoles orquestrals i l'escola nova 21" i que compten amb un claustre "molt motivat i fix". A més, conclou que "conviure amb moltes cultures és un regal per als infants".