Per fi, dos instituts-escola públics

El Departament accedeix a la proposta i el pròxim curs s'estrenarà el format de 3 a 16 anys a l'Àngela Bransuela i al fins ara Tomàs Viñas

  • Cugat Comas // Fotos: Daniel Ferrer
  • Dijous, 22 Febrer 2018 11:20

Mataró tindrà el curs que ve dos instituts-escola. Aquesta era una antiga reivindicació del Consell Escolar Municipal que ha de servir, segons el regidor Miquel Àngel Vadell “per poder oferir des de la pública una línia educativa entre els 3 i 16 anys que fins ara només tenia la concertada”. Tal com es demanava ja en els últims anys de negociació de la planificació, Rocafonda i Cerdanyola seran els barris on s'estrenarà aquesta modalitat de centre que ja ha tingut èxit en altres municipis.
Seran l'Àngela Bransuela i el fins ara conegut com a Tomás Viñas, que adoptarà el nom de Mar Mediterrània, els dos centres que estrenaran la condició d'institut-escola. La Generalitat, l'administració competent, ha accedit a aquesta demanda en la bona línia de col·laboració amb l'Ajuntament que ja va tenir com a fruit, fa un any, l'estrena de l'IES Les Cinc Sénies.

Places d'ESO necessàries

La mutació de les dues escoles permeten augmentar l'oferta de grups de primer d'ESO així com esponjar la resta de centres de secundària públics. Vadell explica que “estem molt satisfets amb aquesta notícia, que ha estat treballada amb els equips directius i explicada a les famílies, sabem que la majoria d'alumnes seguiran al centre i d'aquesta manera també actuem sobre una franja d'edat que era un dels motius de l'abandonament escolar”.
L'Ajuntament està ultimant els preparatius de les actuacions necessàries que haurà de fer a les instal·lacions per convertir el Bransuela en institut-escola i el Tomàs Viñas en el Mar Mediterrània. Respecte al canvi de nom, el regidor argumenta que ha estat consensuat i que “ha de servir per reforçar el canvi: “Canviem de nom, de model i també busquem un efecte positiu com quan l'antic Pla d'en Boet va passar a ser Laia l'Arquera”.

La feina d'aquests mesos, a més d'esperar les dades de la inscripció, seran de feina conjunta entre els equips directius, els consells escolars i el servei d'inspecció del Departament per tal d'afinar els projectes. “Serà un procés que tindrà elements dificultosos com sempre que hi ha canvis, però segur que es farà una molt bona feina”, vaticina el responsable d'Educació de l'Ajuntament. Des de Serveis Territorials es valorarà la seva pròpia aposta d'aquí a pocs dies.

Ciutat 2017/2018, instituts - escola
                                    L'escola Àngela Bransuela                                          

Pròxims objectius: El Cinc Sénies i el Coromines

Aconseguits els dos instituts-escola, Vadell vol aprofitar la bona sintonia establerta amb Carmina Pinya com a directora dels Serveis Terrritorials per seguir avançant en els termes de planificació pels propers anys. Preguntat pels pròxims objectius esmenta la construcció de l'institut de l'IES Les Cinc Sénies, que hauria de ser en un període de tres anys i també l'edifici de l'escola Joan Coromines, el solar de la qual –a l'àmbit de l'Escorxador– l'Ajuntament estaria en disposició d'entregar a la Generalitat en els pròxims mesos.