Una gran festa de les matemàtiques a Mataró

Impulsa les mates és una iniciativa que engloba diverses activitats com concursos i exposicions

Copa Cangur

Impulsa les Mates a Mataró és una nova iniciativa a la ciutat promoguda per l'Ajuntament de Mataró que pretén posar en marxa un conjunt de propostes vinculades a les matemàtiques. En són alguns exemples la difusió de concursos com les proves Cangur o la presentació d'una exposició itinerant del Museu de Matemàtiques de Catalunya prevista per principis del 2018. Per donar inici a aquestes activitats es proposen celebrar per primera vegada la Festa de les matemàtiques, una celebració que tindrà lloc el dijous 19 d'octubre a les 7 del vespre al Teatre Monumental.

La gran festa

L'acte titulat la Festa de les matemàtiques serà una gran celebració que espera reunir alumnes, professors i personal de l'ensenyament vinculat a aquesta disciplina i que comptarà amb la intervenció de Carme Aymerich per informar de les activitats previstes per Impulsa les Mates a Mataró.

També comptaran amb una conferència titulada 'una passejada per l'origen del nostre calendari' a càrrec del professor Anton Aubanell i l'entrega de premis als diversos alumnes de centres mataronins premiats per les proves Cangur. Finalment tindran lloc els parlaments institucionals i un breu concert del grup de combo de l’Escola Municipal de Música de Mataró.

L'acte comptarà amb diverses personalitats en l'àmbit de l'educació i d'altres com l'alcalde David Bote; Carmina Pinya, directora de serveis territorials de la Generalitat de Catalunya al Maresme-Vallès Oriental; Miquel Àngel Vadell, regidor d’Educació, Espais Públics, Equipaments municipals i Sostenibilitat; Xavier Jarque, president de la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM); i Manel Sol, president de la Federació d’Entitats per a l’ensenyament de les Matemàtiques a Catalunya (FEEMCAT).