La nova Angeleta Ferrer ja és una realitat

L'edifici, que ha estat reformat respectant l'estructura original de la fàbrica, rebrà uns 250 alumnes aquest curs 2017-2018

  • Laia Mulà // Fotos: Daniel Ferrer
  • Divendres, 08 Setembre 2017 00:00

Escola Angeleta Ferrer

Després de cinc anys sense edifici propi, l'Angeleta Ferrer ja té un espai pels seus 250 alumnes. Després d'haver-ho sol·licitat moltes vegades, el curs de P3 comptarà amb dues línies, mentre que la resta de graus de moment tindran una classe per curs. Tot i així, tenen previst que cada curs hi hagi dues aules de P3 i, per tant, d'aquí a nou anys comptaran amb dues línies per curs. Ara que disposen d'un espai propi es proposen impulsar un projecte educatiu que es dirigirà cap al treball en projectes i el treball cooperatiu dels seus infants.

Els millors equipaments

L'espai de l'Angeleta Ferrer compta amb tots els equipaments necessaris per als seus infants: dotze aules de primària, sis d'infantil, una aula de música, una polivalent, quatre tutories, una biblioteca, un gimnàs, una sala d'ordinadors i diversos despatxos, entre altres espais. Roger Tomico, president de l'AMPA des de fa cinc anys, considera que “l'edifici supera les expectatives”.

Treballar per projectes

L'Angeleta Ferrer es proposa impulsar un projecte educatiu que en molts altres centres ja funciona: el treball per projectes. A través del treball cooperatiu, els infants treballaran diversos camps o matèries en un mateix projecte. Així ho explica el cap d'estudis del centre, Juanjo Duran, que també destaca la importància de l'audiovisual en la formació dels nens i nenes de l'escola. Explica que treballaran al llarg de tots els cursos diversos aspectes de l'audiovisual de manera que, a sisè de primària, els alumnes puguin gravar un curtmetratge.

Escola Angeleta FerrerCinc anys sense espai propi
Durant el mes de novembre del 2012 una notícia va sorprendre els membres de l'escola: havien de marxar per un problema estructural que afectava l'antic edifici. D'un dia per l'altre van ser traslladats i, finalment, van continuar la seva activitat als espais de l'escola Torre Llauder.
Han compartit l'escola durant cinc anys i Marina Riera, directora de l'escola Angeleta Ferrer, destaca que “van sentir-se molt ben acollits per l'escola Torre Llauder”. Tot i això, tenien ganes de comptar amb un espai propi on desenvolupar el seu projecte educatiu i aquest finalment s'ha fet realitat.