Les Cinc Sénies ja tenen institut

90 alumnes començaran el curs escolar en el nou centre que compta amb cinc mòduls prefabricats

  • Laia Mulà // Daniel Ferrer
  • Dimarts, 05 Setembre 2017 16:47

Institut Les Cinc Sènies

El solar que acull el nou institut de Les Cinc Sénies ja compta amb uns mòduls prefabricats que acolliran els 90 alumnes d'aquest pròxim curs 2017-18. L'Ajuntament de Mataró va cedir els espais necessaris a la Generalitat per tal de garantir la construcció del nou centre. L'Ajuntament també es farà càrrec de les despeses d'adequació dels entorns de l'institut amb una inversió de quasi 150 mil euros.

Cinc mòduls prefabricats

El Servei d'Obres i Manteniment de la Generalitat i la direcció de l'Institut han treballat conjuntament per tal d'instal·lar uns mòduls que convergissin amb el projecte educatiu previst pel personal docent. En total s'han instal·lat 5 mòduls: un de 210 metres quadrats, dos més de 150 i dos mòduls més petits que connecten aquests espais.

La instal·lació dels mòduls  ha anat a carreg de la Generalitat però l'Ajuntament preveu encarregar-se de l'adequació dels voltants. En concret, volen netejar i esbrossar el terreny, crear un espai amb un tancat per a gossos, ubicar-hi una font d'aigua potable amb doble alçada: una per a gossos i l'altra per a persones, entre altres mesures. En total es preveu una inversió de quasi 150 mil euros en l'adequació de la zona. David Bote va explicar que la voluntat de les obres serà que el nou institut “estigui el més ben acompanyat i integrat al barri”.
Institut Les Cinc Sènies

Visita de les autoritats

Diverses autoritats van visitar les instal·lacions a només una setmana de l'inici del curs. Concretament, el director general de Centres Públics de la Generalitat, Antoni Massegú, va declarar que “els mòduls són molt moderns” i es va mostrar satisfet amb el projecte educatiu de la direcció del centre que treballarà per “donar resposta a la tipologia d'alumnat de l'Institut de les Cinc Sénies”.

Institut Les Cinc Sènies
També van assistir a la visita la directora de Serveis Territorials Maresme – Vallès Oriental, Carmina Pinya, la cap per a la planifiació i coordinació escolar del Maresme – Vallès Oriental, Violant Segura, l'alcalde de Mataró, David Bote, el regidor d'educació, Miquel Àngel Vadell, i membres de l'equip directiu de l'institut, entre altres personalitats.