La història d'un Cartell Alternatiu

La classe de P4-B de l'Antonio Machado va treballar durant bona part del curs al voltant dels cartells i va acabar fent-ne un a l'uníson a la pissarra digital

  • Redacció // Fotos: Daniel Ferrer i cedides
  • Dijous, 20 Juliol 2017 10:47

Ciutat 2017, procés cartell alternatiu santes
Del treball de diversos mesos del curs acadèmic va néixer el cartell alternatiu de Les Santes que ha guanyat aquesta edició del 2017: 'Visió d'un P4 molt santero'. Es tracta del cartell dissenyat pels infants de la classe de P4 B de l'escola Antonio Machado de Mataró, un cartell que mostra diversos elements icònics de la festa major mataronina recollits sobre un fons groguenc.


Després d'aprendre què és un cartell, per a què serveix, com es fa, quins elements ha de contenir o quin text és important que s'hi escrigui, els alumnes de l'escola van rebre els consells i explicacions dels alumnes de 6è de primària del centre, que ja sabien fer cartells amb facilitat. També van rebre la visita de Regina Puig, l'autora del cartell de Les Santes 2014, per a fer-li les preguntes que els havien sorgit i rebre els consells a través de la seva experiència. A més, van veure i treballar amb els cartells de Les Santes de les edicions passades, des del 2012, l'any de naixement dels membres de la classe, fins al 2016.

Ciutat 2017, procés cartell alternatiu santes

Amb tot aquest treball previ a la butxaca, el grup de P4 va escriure els passos a seguir per l'elaboració del cartell, el text que havia de contenir i els personatges de Les Santes que volien que sortissin en la imatge. Cada un dels elements del cartell va ser dibuixat per un dels infants i, després, van fer-ne conjuntament el fons. Un cop escanejat, i amb el text en el cartell, van optar per presentar el resultat d'aquest projecte educatiu al concurs alternatiu d'aquesta revista, El Tot Mataró. Un procés de treball llarg i laboriós que, de ben segur, ha aportat molt aprenentatge als alumnes del centre.

Ciutat 2017, procés cartell alternatiu santes
Els petits artistes
La classe de P4-B de l'Antonio Machado la formen l'Hugo, en Biel, l'Adrià, la Maya, la Valèria, l'Arlet, la Zainab, en Ricard, l'Aleix, en Martín, en Julen, la Dhayra, l'Eric, Xin Lei, la Carla, en Jaume, en Pol, la Luna, la Laia, l'Ainé, la Lara, en Mouhamed, en Gerard i l'Ana Laura.

Ciutat 2017, procés cartell alternatiu santes
El procés d'elaboració
Aquestes són les imatges del procés d'elaboració del Cartell Guanyador, la mostra de la feina en equip d'una classe que ha acabat obtenint recompensa i va rebre de mans de Simó Roig, de  SimóMac i Mari Carme Rodríguez, del Tot Mataró, l'iPad Mini com a primer premi del certamen.