Volen més recursos per atendre les diversitats de l'alumnat

La Junta de Portaveus exigeix al Departament d'Ensenyament que proporcioni condicions, recursos i professionals a les escoles que atenguin les necessitats variades d'infants i joves

Ciutat 2014/2015, emprenedoria alumnes

La Junta de Portaveus va aprovar per unanimitat la declaració institucional d'ICV-EUiA que demanava al Departament d'Ensenyament més recursos, condicions i professionals als centres escolars per atendre les diversitats de l'alumnat. La declaració dóna suport a una educació inclusiva a les escoles.

L'objectiu de l'atenció a la diversitat és garantir la igualtat d'oportunitats entre tots els infants i joves de la ciutat. El text de la declaració destacava una concepció global de la inclusió que va de l'escola al sistema i que permet avançar cap a una societat que afavoreix el ple desenvolupament personal, professional i social de les persones al llarg de la vida. També contemplava la importància de tenir 'una visió oberta i flexible de l'aprenentatge que duri tota la vida: una visió que ofereixi l'oportunitat perquè tothom descobreixi el seu potencial per a un futur sostenible i una vida amb dignitat'.

Contra els condicionaments pressupostaris

Alguns dels acords expressats en la Declaració Institucional són: exigir al Departament d'Ensenyament que garanteixi el personal de substitució necessari, així com que proporcioni el nombre d'hores d'atenció a les escoles públiques perquè estiguin dotades del personal docent, tècnic i de suport necessari sense condicionaments pressupostaris. També demanen el suport a les entitats i plataformes de famílies de la ciutat que treballen per l'educació inclusiva, entre altres mesures.