Reclamen que es confirmi ja la segona línia de l'Angeleta Ferrer

La PEM s'oposa al tancament de línies i reclama cura i equilibri en la distribució dels alumnes amb necessitats educatives específiques

  • Redacció
  • Dimarts, 09 Maig 2017 10:17

Pati escola Angeleta Ferrer

L'obertura de la segona línia de P3 de l'Angeleta Ferrer, una decisió sustentada en els resultats de la preinscripció, es fa pregar per part de Serveis Territorials. La pressió per part de Mataró és evident i hi ha acord unànime entre grups municipals i entitats com la Plataforma per l'Educació a Mataró que ha fet pública una reflexió en què critiquen la demora de la decisió malgrat les 37 preinscripcions registrades a l'única escola pública del Centre. La PEM critica que el Departament no hagi definit l'oferta final i critica les "propostes ambigües" dels Serveis Territorials.  En aquest sentit posen sobre la taula el compromís adquirit per la Generalitat a nivell de tot Catalunya de no tancar línies de P-3 per oposar-se al que proposaria el servei dirigit per Carmina Pinya.

Des de la PEM asseguren que la segona línia de l'Angeleta "és totalment necessària per a millorar l'oferta educativa pública al centre de la ciutat". També aixequen la llebre del que Serveis Territorials estaria proposant, la reducció de línies de P3 en alguns centres de la ciutat. "Hem d'estar molt atents a aquests moviments d'última hora", adverteixen. Segons la PEM s'hauria d'haver acordat des del començament una reducció de ràtio fins a 22 alumnes per aula: "això permetria no haver de tancar cap grup de cap escola de la ciutat i seria un dels elements més importants per a millorar l'atenció de l’alumnat a l'aula i començar a revertir les retallades fetes en educació en els darrers anys", expliquen. És en aquest sentit que, de cara als propers anys, la proposta implica arribar a deixar la ràtio en 20 alumnes per aula.

Lupa sobre la distribució d'alumnes
Des de la mateixa PEM asseguren que els preocupa la distribució dels alumnes amb necessitats educatives específiques. Històricament s'ha acusat la concertada de no assumir aquest alumnat en el mateix grau que l'escola pública i la PEM assegura que "els darrers anys a Mataró, s'ha descuidat aquest equilibri". Davant d'això demanen a la inspecció educativa que revisi i adeqüi a les necessitats actuals "revisant com es fa la detecció, la distribució per centres i el seguiment d'aquests alumnes en tots els centres sufragats amb diners públics i com es revisen els recursos de què disposen els centres per a fer-hi front".

Presentació nou institut Les Cinc Sènies
La PEM celebra la bona rebuda que ha tingut el nou IES Les Cinc Sénies i respecte al futur institut-escola de Cerdanyola, li donen ple suport però demanen que tingui "mirada de ciutat, que sigui una proposta que es pugui replicar en altres barris i en altres contextos, que no és una sortida per a centres fràgils o amb dificultats sinó una alternativa educativa que es pot generalitzar i fer comuna per a tots els centres de la ciutat".