Èxit de participació a les Jornades d’Innovació Pedagògiques

Més de 160 persones participen d’una activitat que tindrà continuïtat i s’emmarca dins els 200 anys de la fundació dels maristes

  • Redacció
  • Dilluns, 08 Maig 2017 09:27

La inauguració de les jornades

El passat cap de setmana Valldemia va acollir les I Jornades d’Innovació Pedagògiques Valldemia Innova amb el lema “Educar pel futur”, que s’ha inscrit en els actes de celebració dels 200 anys de la fundació de la institució dels maristes. Més de 160 persones han participat d’aquestes jornades que tenen prevista una continuïtat i que s’emmarquen dins del projecte Maristes Xarxa Innovació.

Els actes van iniciar-se amb un acte intern el divendres 5 a les 12 del matí amb la presència de l’alcalde, David Bote, el qual va dirigir-se als més de 1200 alumnes de l’escola, que van veure com s’enterrava una càpsula del temps plena de textos, imatges i objectes de com és l’escola actualment i que es desenterrarà l’any 2042, és a dir, d’aquí a 25 anys.

Maristes innovació

De l’escola inclusiva a la robòtica

La tarda del divendres 5 van tenir lloc dues xerrades a càrrec de l’escriptor, pedagog, mestre i Creu de Sant Jordi, Jaume Cela, i del professor i director del MIT Auto-ID Laboratory al Massachusetts Institute of Technology, Brian Subirana, en les quals es va insistir en la necessitat d’acollir, escoltar i confiar en els alumnes i en el treball per una escola inclusiva que utilitzi la tecnologia que mai pot estar per sobre del diàleg amb l’alumne.

El matí de dissabte 6 els assistents van poder gaudir de dues ponències a càrrec d’en Juanjo Fernández, professor, consultor pedagògic i formador de mestres, i d’en Ferran Ruiz, educador i expert en l’ús educatiu de les TIC, en les quals es va intentar fer palesa la necessitat de fer feliços als alumnes per tal que adquireixin el gust per aprendre. Així mateix, l’escola va oferir la possibilitat de realitzar dos tallers sobre robòtica, educació emocional, psicomotricitat, acompanyament a les famílies, tecnologia i creativitat, a càrrec d’alguns professors de l’escola i altres experts reconeguts en aquestes matèries.