3.972 metres quadrats destinats al nou Institut de Les Cinc Sènies

L'Ajuntament cedeix a la Generalitat de Catalunya una part de la finca de la ronda Rafael Estrany on es construirà l'Institut

  • Laia Mulà // Daniel Ferrer
  • Dimarts, 11 abril 2017 12:24

Ple d'abril

Mataró ha cedit a la Generalitat de Catalunya de manera gratuïta una part de la finca destinada a la construcció del nou Institut de Les Cinc Sénies, que se situarà a la ronda Rafael Estrany. El Regidor de Serveis Centrals, Juan Carlos Jerez, va exposar en el Ple Municipal del dia 6 d'abril la modificació a la qual ha estat exposada la finca destinada a la construcció de barracons per a un institut. Finalment, la superfície cedida serà de 3.972 m2, un espai superior al previst inicialment. A més, es preveu la possibilitat de modificar la superfície en un 10% segons les necessitats que sorgeixin.

Tots els grups municipals van estar a favor de la cessió de l'espai excepte pel vot en contra dels regidors de la CUP i l'abstenció de Volem.

Preocupació per la construcció de l'edifici

El Departament d'Ensenyament preveu instal·lar mòduls prefabricats en aquest espai per a habilitar les aules i el pati del nou centre que ha d'entrar en funcionament el setembre del 2017 amb tres línies. El solar estarà urbanitzat i comptarà amb aigua, electricitat, connexió a la xarxa telefònica, etc. Des de PxC, tot i votar favorablement a la cessió de l'espai, van demanar establir un termini màxim per a la construcció de l'edifici en escrit “perquè després no hi hagi sorpreses”, va explicar Mònica Lora.

També des de Volem van mostrar el descontentament amb posar “barracons a última hora i de mala manera” perquè aquesta no és una aposta per “l'escola pública, universal i de qualitat per a tothom”, va criticar Morón.

L'Ajuntament facilita la construcció de l'Institut
Correspondrà a l'Ajuntament assumir qualsevol despesa urbanística que pugui necessitar l'immoble sense cap cost pel centre. A més, Mataró es compromet a bonificar el 95% de l'Impost per Construcció (ICIO) i a la gratuïtat de taxes de llicència d'obres perquè, segons expressen des del govern municipal, la construcció d'aquest centre és d'especial interès per a la ciutat.