"Serà una barrera entre Rocafonda i la resta de ciutat"

Arran, COS, SEPC i Endavant se sumen a les crítiques al nou institut i demanen la dimissió de Vadell i Pinya

  • Redacció
  • Dimecres, 08 Març 2017 10:08
Solar a Rocafonda

Quatre organitzacions de l'esquerra independentista se sumen a les crítiques al nou institut Les Cinc Sénies. Arran, COS, SEPC i Endavant es mostren molt crítiques en un comunicat en el qual alerten que el projecte pot suposar "una barrera en la relació entre Rocafonda i amb la resta de la ciutat" per una ubicació que consideren "completament equivocada". Són crítics amb el fet d'obrir en barracons i no "amb totes les instal·lacions necessàries" i asseguren que aquest fet el pot convertir "en una realitat aïllada de les necessitats educatives de les famílies de la ciutat i convertir-lo en un element més d'exclusió social".

En el mateix comunicat, les entitats critiquen "un nou pegat" en la planificació escolar, la decisió "presa a corre-cuita" i l'actual planificació "amb desequilibris patents i una situació d'autèntica segregació escolar" i exigeixen un nou institut amb continuïtat garantida.

Demanen, a més, la dimissió de Carmina Pinya, directora dels Serveis Territorials d'Educació i Miquel Àngel Vadell, regidor d'Educació de l'Ajuntament "pel seu paper continuista de les polítiques causants de la segregació escolar de Mataró".