“Namaka és una revista infantil amb dosis de literatura, manualitats, receptes i passatemps”

Dues mataronines tiren endavant una publicació “adaptada als infants que fomenta la seva creativitat i imaginació de manera lúdica”

  • Mireia Biel
  • Dilluns, 27 Febrer 2017 12:45

 

Revista Namaka

Una revista adaptada als ulls i a les mans dels nens alhora que desenvolupen l’esperit crític, el plaer per la lectura i la creativitat. Aquest és l’objectiu de la revista infantil ‘Namaka’ que acaba de treure el seu número 0 i que un cop hagi explorat el mercat, buscarà finançament a través de la plataforma Verkami per fer realitat el seu primer número. Parlem amb les seves creadores, les mataronines Helena Ortiz i Sara Molina, perquè ens descobreixin els secrets de la nova publicació.  


D'on sorgeix la idea?

La idea sorgeix d’una necessitat personal, la de crear un espai que unís l’experiència de la Sara en l’edició d’una revista cultural, Ajícara, i la de materialitzar l’impuls creatiu de l’Helena i la seva experiència en la docència. Les dues havíem passat per diverses feines que no ens acabaven d’omplir, no teníem gaires perspectives laborals i vam decidir unir esforços i emprendre; tirar endavant un projecte que ens motivés i que, a més a més, omplís un buit en el mercat de la revista infantil.

Com està plantejada la revista i en quin format?

Namaka és una revista en paper adaptada als ulls i a les mans dels nens per tal de fomentar-los, de manera lúdica, la seva creativitat, esperit crític i el plaer per la lectura. Volem oferir-los estones de diversió i motivar-los a pensar per ells mateixos, a explorar la seva imaginació. Els donem una revista “en construcció”, perquè ells l’acabin a casa i siguin també editors de Namaka. Tot això ho fem a través d’uns continguts divertits i trepidants. Entre les pàgines de Namaka hi ha petites dosis de literatura, manualitats, receptes, passatemps...

Què la fa diferent?

La fa diferent el plantejament dels continguts i les il·lustracions. Des del primer moment teníem clar que volíem oferir una publicació divertida, amb un punt salvatge, que proporcionés als nanos estones de joc i diversió. També volíem oferir-los una revista que fos un estímul visual per a ells. Namaka vol convertir-se en una plataforma pels il·lustradors ja coneguts i pels que estan començant.  

Creieu que al públic infantil li manquen publicacions especialitzades amb continguts pensats exclusivament per a ells?

Sí. Sospitàvem que era així, però l’estudi de mercat ens ho va acabar de confirmar. Exceptuant algunes revistes, la resta de publicacions infantils estan lligades a productes televisius o es plantegen com una derivació de la pel·lícula o la joguina de moda. La majoria d’aquestes revistes tenen un ganxo: la joguina que regalen, que és el que atrau realment als nens, no pas els seus continguts. Creiem que Namaka és necessària, és una alternativa a les revistes més convencionals, molt cuidada i feta amb molta il·lusió des de casa, Mataró.