Mataró acull dissabte un ‘Edcamp’, una jornada de debat educatiu entre docents

L’edifici de Mar de l’escola Santa Anna serà la seu de la trobada d’aquest nou moviment, importat dels Estats Units

  • M. Biel
  • Dilluns, 31 Octubre 2016 10:34

Escola Pia Santa Anna edifici mar

Mataró acollirà aquest dissabte el primer un Edcamp, una jornada de debat educatiu entre docents a l’edifici de Mar de l’escola Santa Anna que vol fer créixer l’intercanvi d’experiències. Coorganitzada per un grup de professors mataronins del centre educatiu i la Fundació Bofill, la trobada vol despertar l’interès dels docents per a la transformació educativa.

Així, tots els docents i amants de l’educació tenen una cita aquest dissabte al matí amb l’Edcamp, una trobada que planteja noves fórmules de formació per al professorat. De fet, des de l’organització remarquen que es tracta d’una trobada “gratuïta i oberta”, el principal objectiu de la qual és “compartir aprenentatges i coneixements per tal de formar el professorat i que aquest impulsi la transformació de l’educació”.

Formació entre iguals

Les inscripcions per a l’Edcamp d’aquest dissabte ja estan obertes i permetran tenir accés a unes jornades que s’allunyen de les tradicionals conferències i que pretenen que siguin “els mateixos participants els que construeixin el programa a partir dels interessos i inquietuds que tenen”, tal com asseguren des de l’organització. Un cop estructurada la jornada, els docents poden unir-se als grups de treball creats que més els interessin segons la temàtica. Uns grups que, d’altra banda, funcionen mitjançant la conversa i l’intercanvi de coneixements i experiències entre iguals.

L’Edcamp és un moviment importat dels Estats Units que s’ha estès per prop de 25 països del món i que a Catalunya lidera la Fundació Bofill, que impulsa la celebració de trobades de docents com la de Mataró, organitzada per un grup de professors amb inquietuds per a “reflexionar al voltant del gran debat obert sobre la transformació educativa que s’està vivint al nostre país”.