Un 21 per cent més d'alumnes pel nou curs de l'Aula de Teatre

El nou curs incorpora una nova línia infantil i un curs de teatre còmic gestual per a adults

  • Marta Gómez
  • Dimecres, 28 Setembre 2016 19:11

Cultura 204/2015, Aula teatre 1

Més alumnes a l'escola teatral local. L'Aula de Teatre de l'Ajuntament de Mataró inicia el curs escolar amb un 21 per cent més d'alumnes inscrits respecte del curs anterior, el què representa un total de 315 alumnes. El 3 d'octubre es donarà el tret de sortida al curs que compta amb 20 grups de treball de teatre i dansa contemporània.

Un curs que s'inicia amb diferents novetats. I és que per una banda l'Aula planteja una nova línia adreçada a infants d'entre 4 i 6 anys amb l'objectiu d'utilitzar el cos com a mitjà d'expressió, introduint-los així al món de les arts escèniques. De l'altra banda, aquest nou període escolar a l'escola de teatre es podrà cursar teatre còmic gestual per a adults, a més a més de teatre i moviment adreçat a dones de tots els barris de la ciutat. Aquest últim projecte és una iniciativa de Dones en Acció del Servei d'Igualtat de l'Ajuntament.
La resta de l'oferta formativa seguirà en la mateixa línia que els últims anys. Així, tots els alumnes, des d'una perspectiva lúdica, s'introduiran en els conceptes bàsics de tot el món del teatre i la interpretació. Això pel que fa als més petits. La formació juvenil i adulta podran optar per formació més especialitzada i cursos de moviment expressiu per introduir-se també en el món del cos i la dansa contemporània.

L'escola mataronina participa paral·lelament en projectes en altres centres educatius, treballa també amb col·lectius artístics locals, en barris  i exporta els aprenentatges fora del municipi.

Bonificacions
Per a aquest nou curs també està a punt l'aplicació d'un conjunt de mesures per afavorir les bonificacions dels cursos a les famílies amb més dificultats econòmiques. D'aquesta manera està previst que hi hagi descomptes per a famílies nombroses o monoparentals, titulars del Carnet Blau, persones amb discapacitats igual o superior al 33 per cent, persones en situació d'entorn desfavorable, aturats i l'existència d'un germà ja matriculat a l'Aula de Teatre.