Quatre centres educatius aprofiten l’estiu per a fer reformes

S’han fet treballs d’adequació a les aules, d’enllumenat exterior i de substitució de cobertes

  • Redacció
  • Dilluns, 22 Agost 2016 12:42

Ciutat 2013, Escola Rocafonda

Fins a quatre centres educatius han fet reformes aquestes vacances escolars, que estaran enllestides per a l'inici del curs escolar i que són de diferent tipologia. Les obres fetes a les escoles Àngela Bransuela, Rocafonda, Torre Llauder-Angeleta Ferrer i l'escola bressol Cerdanyola tenen un cost de 192.204,92 euros.

Les escoles Àngela Bransuela i Rocafonda han substituït les cobertes de part dels seus edificis. L’Àngela Bransuela ha canviat les cobertes de fibrociment dels porxos i el gimnàs per unes de noves, realitzades amb panells tipus sandvitx sobre subestructura metàl·lica de suport, doten de més aïllament a les zones que cobreixen.

D’altra banda, l’escola Rocafonda ha adequat la coberta de la part d’educació infantil, en la qual s’havien detectat filtracions d’aigua que tenien incidència en dues aules i l’escala. Les obres han consistit a reparar aquests problemes i impermeabilitzar la coberta.

Aquestes dues actuacions formen part del Pla de xoc de manteniment de centres educatius, dotat amb un pressupost global de 240.000 euros, i que inclou millores a les cobertes del Centre d’Educació Especial Les Aigües i l’Escola Camí del Cros.

Aquestes dues reformes són les més destacades que s’han fet durant les vacances escolars, durant les quals també s’ha actuat a l’escola bressol de Cerdanyola i a l’escola Torre Llauder-Angeleta Ferrer.

Remodelacions a les escoles de Cerdanyola i Torre Llauder

Si bé a la primera s’hi ha dut a terme la tercera fase de remodelació d’aquest equipament educatiu que es va construir als anys 70, les actuacions que es porten a terme modificaran la distribució interior per garantir que totes les aules tinguin façana, accés adaptat, ventilació, il·luminació natural així com la sectorització de les cambres higièniques de les aules amb la resta d’espais.

A Torre Llauder, en canvi, s’hi han instal·lat nous sistemes d’enllumenat a la pista poliesportiva, per tal de garantir que es pugui seguir practicant esport en hores que no hi ha llum.