Gaudí, Van Gogh o Tàpies, als Salesians

L'escola treballa projectes educatius i exposa el resultat, en una metodologia de treball conjunt de tots els estudiants del cicle educatiu

  • Redacció// Fotos: cedides
  • Dijous, 28 abril 2016 12:33

Ciutat 2014/2015, PROJECTE SALESIANS 1

Les obres més conegudes d'alguns dels artistes més coneguts com Tàpies, Van Gogh, Gaudí o Warhol són l'eix sobre el qual ha pivotat el projecte educatiu de les darreres setmanes a l'escola de Sant Antoni de Pàdua, els Salesians. El resultat de la feina feta pels alumnes dels diferents cicles és espectacular i és la nineta dels ulls de l'escola, que les va exposar el febrer a les seves instal·lacions.

Les reproduccions en cartró i altres materials són el resultat d'un procés que cal entendre en el treball per projectes, una tendència educativa en què es treballa dins de l'aula i fora, a nivell de curs i també a nivell de cicle de manera que tots els nens i nenes del mateix cicle educatiu treballen de manera conjunta. Tècnicament, el projecte educatiu basat en les obres d'aquests productes és, segon el director Jordi Mauri "una metodologia interdisciplinària, on cal aplicar competències i coneixements de les diferents àrees i habilitats que el procés d'ensenyament també contribueix a desenvolupar".

Ciutat 2014/2015, PROJECTE SALESIANS 3

Tota l'escola hi treballa

Al voltant d'un mateix projecte, els alumnes dels Salesians han treballat àmbits de la plàstica i musical –amb una cantata específica sobre els artistes– comunicativa i de llengües, matemàtica, social i expressiva o de vinculació amb l'entorn entre altres. Expliquen des de la direcció del centre que "els alumnes a través de treball cooperatiu aprenen la vida i obra de l'artista, transformen la informació en coneixement seguint la fórmula del desenvolupament de projectes". D'aquesta manera al  llarg de l'etapa d'infantil i primària els alumnes acaben coneixent nou artistes o moviments artístics. De manera bianual els artistes treballats són: Miró, Kandinsky, Antoni Tàpies, Picasso, Van Gogh, Dalí, Gaudí, l'art a l'edat mitjana i Andy Warhol.

Ciutat 2014/2015, PROJECTE SALESIANS 2