Neix una nova plataforma sobre educació

El grup de treball aposta per construir un nou institut per donar cabuda a l’augment d’estudiants de secundària el curs que ve

  • Mireia Biel
  • Dimecres, 02 Desembre 2015 12:44

plataforma educació

Neix una nova plataforma sobre educació a la ciutat. La Plataforma en defensa de l’Educació de Mataró (PEM) està formada per diversos col·lectius i partits polítics de la ciutat i té el propòsit d’actuar de forma conjunta per millorar la planificació educativa de la ciutat. En són membres el MEM, el Sindicat d’Estudiants, la CGT, CCOO i ERC, ICV-EUiA i la CUP.

La Plataforma en defensa de l’Educació de Mataró va iniciar la seva activitat fa unes setmanes. Els primers fruits van sortir en la reunió del passat dimarts dia 1, on els diferents col·lectius de la plataforma van aportar propostes per a tres àmbits: les ràtios de P3, les de 1r d’ESO i la zonificació escolar. El regidor d’Educació va excusar la seva presència i no hi va poder assistir, segons afirmen.

Un nou institut

En un comunicat, la plataforma detalla diverses propostes sobre planificació escolar. Fa uns mesos, des de Serveis Territorials es va plantejar l’opció de crear instituts-escola per afrontar l’augment d’un 18 per cent d’alumnes d’ESO. La PEM considera que cal optar per la creació d’un nou institut, planificat des de fa anys, a la ronda Rafael Estrany que podria iniciar la seva activitat en barracons el curs que ve i que suposaria “el naixement d’un projecte educatiu innovador”. Aquest institut assumiria els dos grups de secundària que, teòricament, haurien d’anar a parar a l’escola Àngela Bransuela, així com nous grups que sorgissin de “reduir les ràtios a 29 alumnes”, una peça que també consideren clau.

Reduir ràtios

D'altra banda,  la PEM considera que pel que fa als grups de P3, s’ha d’evitar el tancament de cap dels 57 que hi ha a la ciutat i aposten per una “lenta reducció de les ràtios per afavorir el nivell acadèmic dels centres”, al mateix temps que “es restitueix l’equitat de les ràtios per tots els espais de la ciutat”.

Pel que fa a la zonificació escolar, la PEM advoca per revisar-la, ja que “no és justa” i volen “prioritzar la proximitat al domicili familiar”.