La música, el ritme i el ball surten al carrer

Diversos actes van omplir la ciutat en motiu del dia internacional de la dansa

El passat cap de setmana van tenir lloc els actes escollits per marcar el punt i final de la celebració del dia internacional de la dansa, el 29 d’abril.

Després de la projecció del film The Company, de l’espectacle de dansa Pa l@s niñ@s, la representació de Carmen i la II Mostra de videodansa que s’havien ofert els dies anteriors, un sèrie d’actes concentrats en el dissabte 8 de maig van fer sortir la dansa al carrer i possar-la a l’abast de tots els mataronins.

Una classe oberta a càrrec de la coreògrafa i professora de l’Aula de Teatre i un muntatge de dansa contemporània anomenat La Bombonera van iniciar les activitats del dia, que acabaria potser amb el punt més popular del programa, la celebració ciutadana del dia de la dansa que porta a gran part de les associacions de Mataró relacionades amb aquest art a oferir una mostra del seu treball a l’aire lliure.

Les escoles de Mataró mostren part de la seva feina
Així, a partir de les 6 de la tarda, a la plaça de l’Ajuntament les ballarines de l’Escola de dansa Roser Casanovas, l’Escola de dansa Dúnia i l’Escola de dansa Gemma Bartra van anar alternant les seves actuacions amb les dels membres de l’Entitat folklòrica Catalana de Mataró i les Colles Sardanistes Repuntejant. Així, les persones que van aplegar-se darrera l’Ajuntament, tot i ser menys que en altres anys, van poder gaudir d’una mostra variada de balls que recorrien, des de l’estil més clàssic fins a la dança més moderna, passant pels balls propis de la tradició catalana i d’altres que rememoraven el cinema musical.

Al mateix temps, a la plaça de Santa Anna un altre grup de col·lectius també oferien una mostra de les seves danses. Es tractava dels grups Ekilibri, Danses d’arreu del món Mataró, Círculo flamenco Andaluz, Peña Cultural Al-Andalus i Casa Cultural Sabor Andaluz que van omplir la plaça de ritme en un dia en què dibuixants i pintors també van sortir al carrer.

Alum presenta Mig segle de dansa
Finalment, els actes pel dia de la dansa van arribar a la seva fi amb la presentació el matí del diumenge del llibre Mig segle de dansa d’Enriqueta Alum, professional de la dansa de Mataró l’escola de la qual va tancar recentment.