Carlos Nuñez entusiasma en la seva primera visita a Mataró

El gallec va saber divertir i conmoure amb un bon concert

El passat dissabte 24 d’abril, Carlos Núñez va congregar al Teatre Monumental un nombrós públic que no es va voler perdre la primera (i única) actuació que, fins al moment, ha realitzat el popular músic a la ciutat.

Núñez, conegut massivament com a gaiter però autèntic virtuós de la flauta, va arribar acompanyat d’una reduïda banda formada per: Pancho Álvarez (bouzouki), Begoña Riobó (violí) i Xurxo Núñez (percussions i teclats). A més a més, va comptar amb la col·laboració de músics i dansaires del nostre entorn més proper. En concret, van pujar a l’escenari les “pandereteiras” de Toxos e Xestas, una agrupació de joves gaiters de la Casa Galega de l’Hospitalet i un grup d’afeccionats a la dansa irlandesa.

La complicitat i l’alegria que es respirava dalt l’escenari de seguida va contagiar el públic, que es va animar a participar en una de les danses (semblant a la sardana) proposada pels músics i que va acabar aplaudint dempeus els darrers temes del concert, que es va allargar prop de dues hores.

Carlos Núñez ha editat recentment el seu darrer disc Almas de Fisterra, del qual va interpretar algunes de les cançons, tot realitzant un recorregut per la música d’arrel tradicional gallega, recollint també l’herència celta de regions com la Bretanya Francesa i Irlanda, aquest darrer, lloc de procedència dels seus mestres The Chieftains. En aquest recorregut musical no va mancar un espai dedicat a la fussió. Així doncs, de Galícia ens vam traslladar a Cuba per gaudir del son, passant per les melodies dels camps de Castella i el flamenc de la ciutat de Granada.

Els temes es van combinar encertadament per mantenir en tot moment l’atenció del públic. A més, Núñez va aprofitar les breus pauses entre cançó i cançó per introduir els temes i fer una mica de didàctica sobre la música, tot explicant les peculiaritats d’alguns instruments i rememorant els records acumulats en els seus diaris de gires i viatges. Carlos Núñez i la seva banda van saber divertir i commoure en una nit plena d’estels que guiaven el camí a Galícia.