Santa Anna començarà dimarts a fer les matemàtiques en castellà als grups afectats

El centre diu que "aplicarà la mesura tot i que no sigui compartida pel seu ideari"

  • Redacció - ACN
  • Divendres, 15 Maig 2015 11:36

L'Escola Pia Santa Anna, a la plaça homònima

L'Escola Pia Santa Anna començarà finalment aquest curs a aplicar la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que insta l'escola a fer un 25% de classes en castellà en un grup de tercer i un altre de cinquè de primària, a petició d'una família.

La solució adoptada és fer l'assignatura de matemàtiques en castellà. Tot i que inicialment s'havia plantejat començar-ho a aplicar el curs vinent, el TSJC estableix com a termini màxim el pròxim 19 de maig, dimarts vinent. En un comunicat, l'Escola Pia assegura que sempre ha defensat el model d'immersió lingüística i lamenta haver d'aplicar una mesura que no és compartida pel seu ideari.

"Fórmula més satisfactòria possible"

El centre creu que la mesura adoptada és "la fórmula més satisfactòria possible", tot i estar-hi en contra. L'Escola Pia opina que el model d'immersió lingüística "assegura el coneixement de les dues llengües oficials per part de tot l'alumnat quan acaba l'ensenyament obligatori i garanteix la cohesió social".

En el comunicat emès aquest dijous, la institució sosté que "és un model plenament vàlid que ha estat reconegut internacionalment com un bon model pedagògic i de convivència i respectuós amb tots els alumnes siguin quines siguin les seves necessitats o procedències".