1.400 armats “conquereixen” el Nou Parc Central de Mataró

Les comparses d’armats i manaies desfilen durant tres hores

Al toc de tambors, corns i trompetes, apareix una patrulla de romans a pas lleuger per un dels camins del Nou Parc Central. Més enllà, al seu darrera segueix fins a 33 colles de diverses poblacions de tot Catalunya, que serpentegen el parc fins a circumdar-lo. Era el dissabte passat i els romans eren més de 1.400 Armats i manaies que es van citar en la Trobada que els Armats de Mataró, la comparsa local, va organitzar amb tots els honors.

El Nou Parc Central es va omplir també de gent amb la intenció de veure la desfilada més gran de militars vista a Mataró i a més romans. Un empostissat, al centre del Parc, feia de tarima per a les autoritats que van contemplar durant tres hores el devenir de les colles, una rera l’altra. Davant la tribuna, les comparses es deturaven momentàniament per executar les seves coreografies de formacions canviants, i tot seguit reemprenien la desfilada.

Tot plegat, una tarda de gaudi, per a grans i petits contemplant incomptables divisions d’Armats, amb el mateix delit que l’Obèlix però sense el desig de llançar-se contra els romans.