Diada de l’Ensenyament Públic aquest diumenge al Nou Parc Central

Gegants, tallers i corals amb lectura del manifest a càrrec de Care Santos

  • Redacció
  • Divendres, 13 Març 2015 00:00

Ciutat 2014/2015 Cartell Diada Ensenyament Public

Una festa d’alt voltatge reivindicatiu. El Nou Parc acull aquest diumenge la Diada de l’Ensenyament Públic. Una cercavila de gegants, tallers i una cantada de corals posaran el punt festiu a la jornada, i l’escriptora Care Santos serà l’encarregada de llegir un manifest, ‘Mataró per l’escola pública’ en la que es carrega contra la gestió de la Generalitat. Impulsen la Diada sindicats i associacions educatives.

Crítiques als Serveis Territorials

El manifest assegura que els Serveis Territorials “tancaran dues línies a la ciutat, mentre tornen a obrir la porta als increments d’alumnes a les escoles concertades, sense cap consideració per les decisions de la comunitat educativa de la ciutat i ignorant els resultats del procés participatiu obert a la ciutadania”.

Les entitats promotores de la Diada expressen “la preocupació per l’empitjorament de les condicions educatives que s’ha viscut al nostre país i a la ciutat de Mataró en concret a partir de l’any 2010” i demanen “l’inici d’un procés que reverteixi les decisions administratives motivades per les retallades pressupostàries en educació i aposti per un procés de millora de la qualitat dels nostres centres educatius públics”.