Un conte "made in" Hollywood

"El chico que conquistó Hollywood" (The kid stays in the picture), de Brett Morgen i Nanette Burstein. Estats Units. 2002

Aquesta pel·lícula documental, que es va poder veure el passat dijous 26 de febrer al Teatre Monumental, fa un recorregut per la vida del llegendari productor de Hollywood Robert Evans. Es tracta de l’adaptació cinematogràfica de l’autobiografia que Evans va escriure l’any 1994.

La vida d’aquest productor és un exemple del somni americà. La seva trajectòria s’inicià l’any 1956 quan l’actriu Norma ShearerEl hombre de las mil caras. Després d’una breu carrera com a actor, va esdevenir Cap de Producció d’una de les "majors" –Estudis de producció– més importants d’Estats Units: Paramount Pictures. Desenvolupà aquest càrrec des de 1966 fins a 1974, període en el qual va possibilitar que grans èxits com La semilla del diablo, Love Story, La Extraña Pareja i El Padrino, arribessin a la gran pantalla.

A partir d’aquest moment, tot i mantenir el seu càrrec a la Paramount, funda la seva pròpia productora independent i tira endavant projectes com: Chinatown, Marathon Man i Cotton Club. Durant els anys 80 s’inicia el declivi de Robert Evans. Els seus problemes amb les drogues i alguns escàndols relacionats amb causes judicials l’allunyen de la professió i el submergeixen en una profunda depressió. A la dècada dels 90 es recupera i reactiva amb èxit la seva carrera.

El chico que conquistó Hollywood és un bonic conte narrat per la veu del propi Robert Evans i fet a partir de fotografies, efectes visuals, imatges d’arxiu i material de les pel·lícules que va produir. Resulta fàcil deixar-se seduir per la figura de Robert Evans ja que la pel·lícula és una història sòlida i ben explicada. Adient per a tots aquells que siguin amants del cinema i també per aquells que desconeguin en què consisteix ben bé la tasca d’un productor.



Properes sessions:
“Titus” , de Julie Taymor. Dijous, 4 de març.
“200 KM” , de Discusión 14. Dijous, 11 de març.