El Marta Mata, inaugurat a mitja setmana

Irene Rigau estrena l’escola i el PSC critica “l’acte amagat” d’ahir

  • Redacció
  • Dijous, 09 Octubre 2014 14:05

Rigau i Mora, al Marta Mata

L’escola Marta Mata va quedar, ahir dimecres 8 d’octubre, oficialment inaugurada. El centre va rebre la visita institucional de la Consellera d’Ensenyament Irene Rigau i de l’Alcalde Joan Mora que van fer els honors preceptius, destapant la placa commemorativa, fent una visita a les instal·lacions de l’escola i fent uns parlaments. L’escola. El nou edifici de l’escola Marta Mata representa una inversió superior als 4 milions d’euros per part de la Generalitat,  té dues línies i té matriculats actualment 371 alumnes -de P3 a 5è de primària- i disposa d’una plantilla de 25 docents. L’escola es va crear el 2007 amb dos grups d’alumnes de P3 i ha anat creixent en grups des de llavors. Serà el proper curs quan es completarà tota l’escola amb els dos grups de sisè.

L’escola Marta Mata va començar a funcionar al setembre de 2007, instal·lada de manera provisional a l’edifici de l’escola Antonio Machado, que en aquell moment tenia espais disponibles. A l’octubre d’aquell mateix any, la Taula mixta de planificació de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Mataró van acordar la construcció del nou edifici. El 2011 es van haver d’habilitar nous espais dins l’edifici de l’escola Antonio Machado per poder allotjar la totalitat d’alumnes dels dos centres. Durant aquests anys la comunitat del centre va reclamar per activa i per passiva la constucció de l’escola, que es va demorar en el temps. El setembre de 2012 els alumnes d'infantil del Marta Mata ja es van traslladar a les noves instal·lacions de l’edifici, ja que l’escola es va construir en dues fases i el curs passat es va poder reunir tots els cursos a les instal·lacions inaugurades oficialment aquesta setmana.

“Un acte d’amagat”
El PSC de Mataró va sortir ahir mateix al pas de l’acte celebrat al Marta Mata assegurant que era un “acte d’amagat” i “covard”. L’alcaldable socialista David Bote assegurava en un comunicat que “no es pot considerar inauguració una visita a les 10h del matí d’un dimecres laboral, i sense convidar la participació de la comunitat educativa i el veïnatge”.Els socialistes consideren que la visita de la consellera en aquestes formes, evidencien el malestar que hi ha a la ciutat respecte la política educativa de l’Ajuntament i de la Generalitat “ni l’alcalde, ni el regidor d’educació, ni el responsable dels serveis territorials ni la mateixa consellera s’han atrevit a fer una inauguració en condicions i amb participació, perquè es temien la mobilització de la comunitat educativa en contra de les seves polítiques”, assegura Bote.