El TCM oferirà nous graus sobre negocis marítims i videojocs el curs 2014-2015

El campus universitari de Mataró preveu arribar al seu llindar màxim d'ocupació amb prop de 3.000 estudiants

  • Redacció - ACN
  • Dijous, 13 Març 2014 11:12

 TCM, Tecnocampus mataró.05

El campus universitari TecnoCampus Mataró-Maresme continua ampliant l'oferta formativa orientada, sobretot, a la professionalització. El curs 2014-2015 s'oferiran dues noves titulacions: en l'òrbita empresarial el Grau en Logística i Negocis Marítims, únic a Catalunya, i en l'òrbita tecnològica el Grau en Aplicacions Interactives i Videojocs. El director de la Fundació Tecnocampus, Jaume Teodoro, destaca el fet que es tracta de dos "sectors emergents" a tot Catalunya. Gràcies als nous títols i al desplegament dels graus ja existents, el TecnoCampus preveu arribar als 3.000 estudiants. És, segons Teodoro, el "llindar màxim d'ocupació" del campus, una fita que s'hauria assolit en cinc anys acadèmics.

El TecnoCampus presenta el curs 2014-2015 un total d'onze graus en l'àmbit de les ciències de la salut i el benestar, les ciències empresarials i l'àmbit de les enginyeries, a més de dos màsters i tres postgraus. Amb tot, es dóna per acabada la fase d'expansió del campus universitari a la capital del Maresme, que preveu arribar ja al 100% d'ocupació.

Tindrà 3.000 estudiants

Des de la seva obertura, el curs 2010-2011 s'haurà passat dels 1.300 estudiants a un total de prop de 3.000. D'entre les principals novetats per al curs 2014-2015 destaquen les 60 places que s'ofereixen per a un nou Grau en Logística i Negocis Marítims i les 50 places del nou Grau en Aplicacions Interactives i Videojocs. El director de la Fundació TecnoCampus, Jaume Teodoro, destaca que es tracta de graus "professionalitzadors" de dos sectors emergents arreu de Catalunya. Alhora, afegeix, les noves titulacions tenen present la vocació de proximitat del campus amb la comarca, on destaquen la indústria de l'entreteniment i de serveis a la logística.

Adscripció única a la UPF

D'altra banda, totes les titulacions estaran vinculades, per primera vegada i en exclusiva, a la Universitat Pompeu Fabra (UPF). L'adscripció única de tot el campus a la UPF arriba després que durant els primers quatre anys de TecnoCampus hagin conviscut en un mateix espai graus adscrits a la pròpia UPF i també a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). "L'adscripció única és una bona notícia perquè ens ajuda a unificar i perquè la UPF és una universitat de referència a tot el país", apunta Teodoro.