Les obres del nou Angeleta Ferrer podrien començar la segona meitat de 2014

La Generalitat encarrega el projecte, ara pendent del pressupost

  • Cugat Comas
  • Dijous, 24 Octubre 2013 13:24

Imatge virtual de la nova Angeleta Ferrer

Primera passa pel nou Angeleta Ferrer. La Generalitat ha encarregat a Infraestructures.cat l’expedient per executar les obres que hauria d’estar enllestit el primer semestre del 2014. Si aquest expedient va acompanyat d’una dotació pressupostària específica als pressupostos de la Generalitat de l’any que ve, durant la segona meitat de l’any que ve podrien començar les obres de la futura escola.

El nou Angeleta Ferrer serà de dues línies i vol compensar la falta de places d’infantil i primària públiques al centre ja que tant Serveis Territorials com l’Ajuntament descarten el projecte d’escola-institut amb el que s’havia especulat. La construcció de l’escola a l’antiga fàbrica de Can Fàbregas del paper tindrà un pressupost d’uns 4,5 milions d’euros que caldrà esperar ara que la Generalitat inclogui en els comptes de l’any vinent. L’Alcalde Joan Mora celebra que ja s’hagi encarregat el projecte com “una mostra clara del compromís del President i la Conselleria amb la prioritat del nou Angeleta”.

Opcions obertes

Les dues companyies artístiques que actualment conviuen a la nau industrial, Cronopis i Antigua y Barbuda, han d’abandonar aquestes instal·lacions l’1 de desembre, quan podria començar l’enderroc de les naus no protegides. El sòl encara no és propietat de la Generalitat perquè l’Ajuntament es reserva l’opció de tirar endavant el projecte mitjançant convenis plurianuals amb alguna constructora. Aquesta opció es descartarà si finalment la Generalitat dota de pressupost la construcció de la futura escola per al 2014. Segons l’Alcalde convé “actuar amb prudència perquè el que hi ha ara és el compromís de la Generalitat d’engegar el projecte, ara falta un segon compromís que permeti l’inici d’obres”. Les previsions més optimistes podrien contemplar un inici de les classes a la futura escola l’any 2016.