S’estrena el Marta Mata, es demana l’Angeleta

18.000 alumnes inicien curs a Mataró amb la falta clara de places públiques al centre

  • Redacció
  • Dimarts, 10 Setembre 2013 10:20

Escola Marta Mata

Mataró dóna el tret de sortida al nou curs escolar, amb més de 18.000 alumnes matriculats i marcat per un intens debat al voltant de les reivindicacions del sector educatiu. Es manté viva la reivindicació perquè es construeixi la nova escola Angeleta Ferrer al centre de la ciutat -el novembre del 2012 es va haver de traslladar de manera provisional per deficiències estructurals en l’antic edifici- i, també al centre de la ciutat, l’Ajuntament reconeix manca de places de P3 arran del tancament de la segona línia de l’escola Joan Coromines.

Més de 18.000 alumnes comencen aquesta setmana el nou curs escolar a Mataró. Dilluns començaven les escoles bressol, mentre que el gruix d’alumnes començaven entre el dijous dia 12 –infantil i primària– i divendres 13 –secundària, batxillerats i cicles formatius–. Els que han començat ja, els de les escoles bressol, són un total de 875 nens, però els centres de la ciutat encara tenen una vintena de places vacants. La resta d’alumnes es reparteixen en 12.946 d’infantil i primària i 5.337 de secundària.

Marta Mata, sis anys d’espera

La gran novetat en positiu del nou curs a la capital del Maresme és la posada en marxa de l’escola Marta Mata, al barri de Cirera, després de sis anys d’espera. L’escola va començar a funcionar de manera provisional el 2007 i aquell mateix any ja s’havien aprovat els canvis urbanístics necessaris perquè es pogués construir el centre definitiu.
Les obres, que s’havien d’iniciar l’any 2010 segons la primera planificació, no van començar fins a l’abril del 2012, un fet que, durant tot aquest temps, ha provocat nombroses protestes de la comunitat educativa del Marta Mata. Aquest dilluns, el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Mataró, Pere Galbany, assegurava que és una “gran satisfacció” poder inaugurar el centre i assegurava que ‘és una fita important per a la ciutat’.

L’Angeleta, pendent

La fi del procés del Marta Mata, però, no acaba amb les reivindicacions educatives a la ciutat. El consistori reclama a la Generalitat que construeixi amb “urgència” la nova escola Angeleta Ferrer, al centre de la ciutat. El fet que l’escola s’hagi traslladat tan lluny de la seva ubicació original suposa un greuge per als pares i, segons dades de l’Ajuntament, també ha provocat que hagi caigut la preinscripció en aquest centre en el qual enguany han quedat algunes places vacants en primera opció.

L’afer Joan Coromines, sense solució

L’efecte contrari a l’Angeleta és el que s’ha produït a l’escola Joan Coromines, on el Departament d’Ensenyament ha suprimit una de les dues línies de P3, respecte del curs passat. La comunitat educativa del Joan Coromines ha estat la que més molèsties ha expressat a l’Administració durant els mesos previs a l’inici de curs, ja que per a 25 places ofertades, aquest any hi ha hagut una demanda de 42 preinscripcions. Galbany assegura que l’Ajuntament de Mataró està insistint al Govern de la necessitat de solucionar la problemàtica de l’Angeleta Ferrer, però afirma que de moment les converses “no estan donant resultats positius”. Sobre l’escola Joan Coromines, lamenta la mancança de places al centre de la ciutat, mentre que a la resta de barris hi ha un total de 33 places vacants.