Èxit del primer campus tecnològic Xnergic

Nascut al Tecnocampus, ofereix poder aprendre a programar videojocs o a crear el teu propi robot

  • Redacció
  • Divendres, 26 Juliol 2013 00:00

Ciutat, Xnergic

Xnergic, un moviment nascut fa uns mesos al TecnoCampus Mataró-Maresme amb l’objectiu de despertar vocacions tecnològiques entre els més joves, ha realitzat aquest estiu el seu primer campus tecnològic, oferint als nois i noies la possibilitat d’aprendre a programar videojocs o a crear el seu propi robot, mentre han conegut altres nois (i noies!) provocant el que alguns d’ells mateixos han anomenat el #sentimentxnergic J.

La iniciativa ha tingut molt bona acollida, amb un centenar de participants organitzats en dues quinzenes (97 nois i noies concretament), que han realitzat activitats com programació de videojocs amb Scratch, Kodu, RPG Maker o FPS Creator; han après electrònica programant robots amb plaques de hardware lliure Arduino, o han après el llenguatge de programació Python.

El campus d’estiu posa punt i final al primer curs d’Xnergic, que en total ha apropat la tecnologia a més de 250 nois i noies d’entre 12 i 17 anys apassionats per tot el món més techie. Tot i així, encara hi ha places per apuntar-se al campus especial setembre que es farà la primera setmana.

A partir de l’octubre Xnergic continua oferint diferents propostes al voltant de la tecnologia, com grups d’entrenament i tallers específics, que a més comptarà amb novetats com la impressió 3D, l’“Internet de les coses” o el Hacking.