Afanya’t es presenta demanant la dimissió del director dels Serveis Territorials d’Educació

L’Assemblea Groga i Procés Constituent apadrinen la nova associació de famílies

  • Cugat Comas
  • Dimarts, 23 Juliol 2013 10:07

Afanya't

 

 

Afanya’t vol dir Associació de famílies afectades pel nyap de l’administració territorial. Es tracta d’una nova entitat sorgida a partir de les famílies excloses l’any que ve de l’escola Joan Coromines al tancar-se la segona línia del centre i es va presentar en societat amb una roda de premsa amb dos padrins: Procés Constituent –estava prevista la presència de Teresa Forcades, finalment hi va ser Pep Riera– i l’Assemblea Groga. Afanya’t té per objectiu “dissoldre’s, perquè voldrà dir que l’ensenyament públic al centre i a la resta de Mataró ja no estan afectats”, segons va explicar un dels seus impulsors Ivan San Antonio.

Afanya't

Jordi Martínez és el president d’aquesta nova Afanya’t va repassar tota la casuística que ha dut aquest col·lectiu a constituir-se com a entitat per seguir pressionant el Departament d’Educació i va posar en el punt de mira el Director dels Serveis Territorials Vicenç Garcia. “S’ha vist que el problema no eren les decisions sinó la persona que les pren, basant-se amb uns criteris molt allunyats de les necessitats i voluntats dels mataronins”, va dir. Martínez va repassar tota la cronologia de fets que van precedir el tancament definitiu de la segona línia de l’escola Coromines, desmuntant els arguments de Garcia.

“Ens va fer molt de mal que ens diguessin que la tancaven entre d’altres per cohesió social, quan la gran majoria d’escoles del centre són concertades i de públiques als barris, així potencien els guetos i no ajuda que disposin una sola línia amb 8 alumnes de necessitats educatives especials, molt per sobre la mitjana”.

Seguir pressionant

Entre els objectius d’Afanya’t no sols hi ha el cap del director dels Serveis Territorials sinó que apunten directament a la Consellera Irene Rigau com a còmplice i reclamen la reobertura de la segona línia i l’inici de les obres del nou Joan Coromines així com apressar també l’edificació del nou Angeleta Ferrer. Afanya’t prepara una festa pel proper 30 de juliol a la tarda, confia en una segona resolució al Parlament que insti el govern a acatar la que demana la reobertura de la línia i asseguren que “no pararem”. 4 de les famílies, a tot això, no han matriculat els seus fills i asseguren que el Departament encara no ha atès el seu cas.