Indignació amb Rigau pel culebrot Coromines

L’oposició manifesta sentir-se enganyada en saber-se el tancament de la segona línia de P3

  • Mireia Biel
  • Dimecres, 29 Maig 2013 13:04

irene_rigau_parlament

La consellera d’Ensenyament Irene Rigau va confirmar dijous passat que no hi haurà segona línia de P3 a l’escola Joan Coromines. Des del moment de l’anunci, l’oposició ha mostrat la seva indignació per la gestió que s’ha fet del tancament de la línia de l’escola. Tots els grups municipals han llançat una allau de crítiques contra el govern de CiU i han manifestat que se senten “enganyats”.

En una Junta extraordinària convocada dijous passat, la consellera d’Ensenyament Irene Rigau va explicar els motius pels quals s’ha decidit tancar la segona línia de P3 de l’escola Joan Coromines. La consellera va al·legar que “la demanda de primària està patint una davallada per la caiguda de la natalitat” i va determinar que “s’haurà d’anar augmentant progressivament l’oferta de secundària”.

L’alcalde Joan Mora va assegurar que “la continuïtat de l’escola Joan Coromines està garantida malgrat la pèrdua definitiva d’una de les dues línies de P3”. Mora també va avançar que, en un futur, “es podria tenir una línia d’institut”.

Allau de crítiques

Des de llavors, al govern de Mora no han parat de ploure-li crítiques per part d’una oposició que ha manifestat sentir-se “enganyada”. El líder del PSC, Joan Antoni Baron, ha mostrat el seu enuig amb l’alcalde, a qui ha recriminat “menyspreus i mitges veritats”. Baron ha lamentat “haver assistit a cinc mesos de manca d’informació per descobrir ara, directament a través de la Consellera, el que l’Alcalde sabia i ens amagava, és a dir, que la decisió va ser presa durant el mes de gener”. Per això, Baron ha assegurat que es tracta “de la confirmació d’un engany planificat”.

Al seu torn, José Manuel López, cap del grup municipal del PP, ha afirmat que “estem davant d’una presa de pèl i volem que se’ns expliquin els motius reals de la resolució”. López també denuncia el retard de l’anunci del tancament de la línia si s’havia pres la decisió al gener. López ha certificat que “no entenem que el Parlament no respecti una decisió presa per unanimitat” com la que es va votar la setmana passada.

Decisió provocativa

Mònica Lora, regidora per PxC, ha fet palesa la seva decepció pel que valoren com una “provocació a la comunitat educativa”. Lora s’ha queixat de la gestió feta pel govern local: “ens vam assabentar que la decisió de tancar la segona línia de P3 del Joan Coromines era una decisió que ja estava presa des de fa mesos quan mai se’ns havia comunicat”.

Atemptat a la democràcia

“L’alcalde Joan Mora ha traït la comunitat educativa de l’escola Joan Coromines perquè sabia des de feia mesos que no hi hauria una segona línia al centre”. Així de contundent s’ha mostrat el grup municipal d’ICV-EUiA que ha denunciat que “les raons que es donen pel tancament no tenen prou pes” i ha considerat que el no compliment de la resolució aprovada pel Parlament és “un atemptat a la democràcia”.

Dimissions

Per últim, els dirigents de la CUP a Mataró han estat taxatius: “cal la dimissió o el cessament d’algun responsable de la mala planificació educativa que s’ha fet a la ciutat”. D’altra banda, la CUP també ha alertat que “l’oferta d’escoles públiques al centre pràcticament ha desaparegut a causa de l’aprimament de l’escola Coromines i el trasllat de l’Angeleta Ferrer” i que, en canvi, “tota l’oferta concertada sí que es concentra al centre de Mataró”.