Alumnes del GEM a la competició catalana de Miniempreses

Els mataronins participen en el certàmen amb la creació d’un repel·lent d’insectes ecològic

  • Redacció
  • Dimarts, 21 Maig 2013 11:49

GEM Obra social

Un grup d’alumnes de l’Escola GEM participa a la 1a Competició Catalana de Miniempreses organitzada per Junior Achievement amb un projecte tutelat per l’Obra Social de La Caixa.

El projecte presentat pels alumnes mataronins consisteix en la creació del primer repel·lent d’insectes ecològic i biodegradable. Amb el nom de NeteGem, la ‘miniempresa’ creada pels alumnes ofereix TOTnet, un líquid contra tot tipus d’insectes elaborat ecològicament a base d’un extracte de plantes. La idea és oferir un producte natural i respectuós amb el medi ambient i es pot fer servir en presència d’infants sense exposar-los a cap perill contra la seva salut.

Seleccionats d’entre 239

En total van ser 239 les miniempreses d’arreu de Catalunya que es van registrar per a poder participar a la Competició. Un jurat constituït per més de 85 directius d’empreses, empresaris, emprenedors i professionals de diferents àmbits van seleccionar-ne 20 per passar a la darrera fase de la Competició. D’aquestes 20 miniempreses, 15 formen part del programa KitCaixa Joves Emprenedors, una eina educativa que l’Obra Social “la Caixa” i l’organització educativa sense ànim de lucre Junior Achievement van arrencar juntes l’any passat. En aquestes 15 s’inclou la ‘miniempresa’ del GEM.

De la 1a Competició Catalana de Miniempreses en sortiran 6 de finalistes, les quals passaran a la Competició Nacional de Miniempreses de Junior Achievement Espanya. La miniempresa guanyadora representarà a Espanya a la Competició Europea a Londres.

Joves Emprenedors

L’any passat l’Obra Social ”la Caixa” i Junior Achievement van arrencar plegats el programa Joves Emprenedors, un projecte que actua en 40 centres d’arreu de Catalunya amb el propòsit de fomentar l’esperit emprenedor entre els infants i joves estudiants.