Ensenyament desobeeix el Parlament i manté una sola línia pel Coromines

Serveis Territorials assegura que no es canviarà la planificació

  • Redacció
  • Dimarts, 21 Maig 2013 11:23

Escola Joan Coromines

Un dia després que tots i cadascun dels partits polítics amb representació al Parlament de Catalunya votessin una resolució perquè l’escola Joan Coromines recuperés la segona línia suprimida, la comunitat d’aquest centre va comprovar amb estupor que el Departament els feia saber que ignoraria la directriu de la cambra. Les famílies que han quedat fora del Coromines per la supressió de la segona línia es mostraven divendres “en un estat de xoc, ahir ho vèiem tot quasi fet i ara ja ens tornen a demostrar que van a per nosaltres”. Els partits polítics mataronins, inclòs el govern de CiU, es mostraven també sorpresos per una decisió que el director dels Serveis Territorials Vicent Garcia emmarcava a Mataró Ràdio en les restriccions pressupostàries.

Garcia interpreta que la resolució parlamentària condicionava la reobertura de la línia als resultats de les preinscripcions i recorda que a nivell de tot Mataró hi ha places vacants, tot i no ser aquesta la realitat concreta del Coromines. Des del col·lectiu de pares i mares que s’han mobilitzat les darreres setmanes s’assegura que entre les 17 famílies que van posar el centre com a primera opció i han quedat fora i les que el van fer constar com a segona i tercera opció s’ompliria “segur” la segona línia.

Es dóna la circumstància que la inspecció assignada pel Departament al Coromines va trucar el mateix divendres al matí per comunicar la reobertura de la línia per, minuts després, haver de tornar a trucar i comunicar que es mantenia la planificació d’una de sola. El culebrot no acaba.