Rigau anuncia la fusió del Coromines i l’Angeleta i Mora ho atribueix a un “lapsus”

L’Alcalde ho emmarca en una de les tres opcions en les que es treballa amb el Departament

  • Cugat Comas
  • Dimecres, 08 Maig 2013 13:09

irene_rigau_parlament


La Consellera d’Ensenyament Irene Rigau assegura per escrit en una resposta a una pregunta de la CUP al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya que les escoles Joan Coromines i Angeleta Ferrer es fusionaran en un sol centre de primària de dues línies a edificar a l’antic Can Fàbregas del paper. La CUP ha fet pública la resposta per escrit de Rigau que assegura que aquesta opció va ser acordada pel director general de Centres Públics i l’Alcalde de Mataró. El propi Joan Mora ho ha negat aquest migdia en roda de premsa atribuint la resposta a “un lapsus inadmissible d’algú del Departament, aquesta opció no s’ha acordat ni consensuat per res”. Segons Mora, aquest mateix matí els Serveis Territorials ja li havien trasmès la rectificació de la resposta de Rigau. Per la CUP l’anunci de Rigau respon a la “voluntat d’anar ofegant el projecte de l’Escola Joan Coromines”.

L’acord recollit al BOPC s’assegura que l’edificació de la nova escola “és una actuació urgent que s’hauria de fer el més aviat possible. Es proposa un centre de dues línies per integrar, també, l’Escola Coromines”.

Negativa rotunda de Mora
L’Alcalde Joan Mora ha sortit al pas d’aquesta informació assegurant que l’anunci d’integració dels dos centres “no és definitiu en absolut, vull entendre que és un lapsus i sé que la Consellera no abona aquesta opció ara”. L’Ajuntament demanarà una rectificació per escrit perquè “l’acord no és consensuat i des de Mataró no tolerarem una imposició com aquesta”. Per Mora “en qüestions com aquestes s’han de vigilar molt més les formes”.

Les tres opcions
Mora reclama un full de ruta clar pel que fa a planificació escolar de Mataró els propers anys al Departament. En aquest sentit, ha explicat les tres opcions que es contemplen sobre l’escola Angeleta Ferrer. “Podem fer el nou Angeleta amb dues línies, però amb la previsió que n’hauran de desaparèixer deu a tot Mataró tindria poc sentit”, ha dit. La segona opció passaria perquè al nou edifici de Lepanto-Churruca s’hi instal·lés l’Angeleta amb una línia i una altra línia d’institut completant tot el cicle escolar obligatori. Precisament en aquest sentit Mora recorda que la gran carència en els propers anys serà de línies de secundària. La tercera opció és la de la fusió de centres que Mora ha emmarcat com “una opció que sempre s’ha tingut sobre la taula però que no tirarem endavant sense el consens de les comunitats educatives del propi Angeleta i el propi Coromines”.